Toerisme
Event
04-10-2023
 / 09:00 uur

Regiosafari De Kop 2023

Op deze pagina vind je het volledige programma van Regiosafari de Kop 2023. Ontmoet, inspireer en leer van elkaar op woensdag 4 oktober.
Logo - noord holland noord

Woensdag 4 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.

Ontmoet, leer en inspireer, op woensdag 4 oktober gaan we weer op Regiosafari door de Kop van Noord-Holland! Ben jij actief in de gastvrijheidssector in de Kop? Dan is dit hét event voor jou!

De thema’s dit jaar zijn duurzaamheid en generatiemanagement. Trends, tegentrends, concepten voor nu en later, het maken van duurzamere keuzes, werken met én voor verschillende generaties. Hoe pas je dit toe binnen jouw onderneming? En hoe zorg je dat je relevant blijft, nu en in de toekomst?

Ochtendprogramma

We starten de dag bij Alpha in Schagen. Dit pand in het centrum van Schagen heeft een rijke historie van discotheken zoals Zaal Raven, De Speelwagen, De Lantaern, Vernes en Kdanz. Bij Alpha kun je terecht voor de meest uiteenlopend feesten en partijen. Na het welkomstwoord en een inkijkje in de locatie neem je deel aan twee interactieve sessies rondom duurzaamheid en generatiemanagement gegeven door Marjolein Risseeuw (Generatiestrateeg) en Merlijn Pietersma (Taskforce Vitale Verblijfsrecreatie en Leisure strateeg). Ook is Annette van Ruitenburg (Waddengastronomie) aanwezig om ons mee te nemen in de smaken uit het Waddengebied. We sluiten het ochtendprogramma af met een lunch om vervolgens in de bus te stappen om een kijkje te nemen bij inspirerende collega-ondernemers in de buurt.

Middagprogramma

Een van die locaties is het Land van Fluwel, een verrassend avonturenparadijs voor jong én oud in Sint Maartenszee. Hier ontdek je de regio op het blotevoetenpad, kunnen kleine en grote kinderen los gaan in het speelparadijs, ontdek je het verhaal van de tulp in de Dutch Tulip Experience, kun je terecht voor de escape game Tulpenmaffia, gruwelen in het Land van Gruwel en nog héél veel meer!

Nog zo’n diverse locatie vind je aan de Loet in Schagen. Hier zijn vier stichtingen gevestigd die draaiende worden gehouden door zo’n 150 (!) vrijwilligers uit Schagen en omstreken. Krijg een uniek kijkje achter de schermen bij de stichtingen Boerderijmuseum Vreeburg, het Rijtuigmuseum, de Westfriese Folklore, verenigingsgebouw Loet 10 en de muziektuin Schagen. Tien donderdagen per jaar worden de paarden en rijtuigen van stal gehaald voor de Westfriese Folklore en van mei tot en met september loopt de muziektuin vol met bezoekers voor dans- en diverse muziekvoorstellingen. Waarom zijn deze locaties zo belangrijk en hoe bind je succesvol zoveel vrijwilligers aan je stichting? 

De slag sluiten we af bij Slot Hotel Schagen, op loopafstand van Alpha, voor een hapje en een drankje.

Locatie

Alpha Schagen
Loet 13
1741 BN Schagen

Programma

  • 09.00 – 09.30 uur – Inloop bij Alpha in Schagen
  • 09.30 – 13.00 uur  – Ochtendprogramma – interactieve sessies met lunch
  • 13.00 – 16.00 uur   – Middagprogramma – met de bus door de regio
  • 16.00 – 17.00 uur    – Afsluitend hapje en drankje bij Slot Hotel Schagen

Naast Regiosafari De Kop gaan we ook op safari door de regio’s Alkmaar en Westfriesland. Meer informatie over de Regiosafari’s in het algemeen of een terugblik van de vorige edities vind je hier.


Blijf op de hoogte!

Wil je dat we je op de hoogte brengen van toekomstige andere events of nieuws voor toeristische ondernemers?

Schrijf je dan hier in!

Gerelateerd