Incubator Duurzame Energie Alkmaar – IDEA

IDEA helpt ondernemers om innovatieve, aan techniek gerelateerde duurzame ideeën naar de markt te brengen.

IDEA ondersteunt en begeleidt ondernemers in de duurzame economie van idee naar groei. IDEA is gevestigd in Gebouw C van Inholland Alkmaar en werkt nauw samen met deze Hogeschool om techniekstudenten te koppelen aan innovatie en onderzoek. De dagelijkse leiding en uitvoering van IDEA ligt bij het Ontwikkelingsbedrijf.  

Afbeelding van het woord idea

Huisvesting

IDEA is gevestigd in Gebouw C, het onderdeel van de Inholland campus waar allemaal innovatieve en duurzame bedrijven zitten, die vaak ook met studenten samenwerken. Onderwijs en praktijk stappen hier eenvoudig bij elkaar over de drempel.

IDEA heeft een eigen kantoor in Gebouw C, waarin een aantal van onze ondernemers een werkplek huren. Dit is vooral handig voor ondernemers die geen volledig eigen kantoor nodig hebben of vast willen zitten aan lange huurcontracten. Voor een geringe bijdrage mag je parttime met 3 mensen gebruik maken van onze faciliteiten (werkplekken, vergaderruimtes).

Studentondernemers / starters € 1.000,- per jaar. Kleine startende ondernemingen welke al zelfstandig actief en levensvatbaar zijn € 3.000,- per jaar.

Hoe helpen we jou?

We gaan eerst gewoon eens in gesprek. Over jouw idee en bedrijf, over de kansen, en wat je nodig hebt. We denken graag mee. Zijn we allebei enthousiast geworden, dan starten we een begeleidingstraject. Op dit moment is dat traject nog gratis, door de bijdragen van ons partners/sponsoren.

In ons programma kunnen we je helpen met het ontwikkelen van je ondernemerskwaliteiten en je koppelen aan een ervaren mentor. Natuurlijk brengen we je in contact met de juiste mensen als je fiscale, juridische of bedrijfskundige vragen hebt. Ook op het gebied van marketing en communicatie (branding) kennen we ervaren mensen.

Persoon op de foto - Aldert

Aldert Zwemmer

Contact NHN