icon-bedrijfslocatie

Bedrijfslocatie in Noord-Holland Noord

Is jouw onderneming al gevestigd in Noord-Holland Noord en groei je uit je huidige locatie? Wil je je bedrijfslocatie uitbreiden of ben je op zoek naar een nieuwe locatie in Noord-Holland Noord? Of ben je nieuw in de regio en wil je jouw onderneming hier vestigen? Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) is in de regio hét aanspreekpunt als het gaat om het vestigen, uitbreiden of verplaatsen van bedrijven. Wij ondersteunen jou bij de zoektocht naar de perfecte bedrijfslocatie.

Bedrijfslocatie in Noord-Holland Noord
Hoe kunnen wij helpen bij bedrijfshuisvesting​
Uitbreiden van je bedrijfslocatie
Bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord
Uitgelichte bedrijventerreinen
Financiering van je bedrijfsverplaatsing

Hoe kunnen wij helpen bij bedrijfshuisvesting

Noord-Holland Noord kent een verscheidenheid aan bedrijfslocaties. Wij focussen ons voornamelijk op bedrijven die willen vestigen op bedrijventerreinen en in glastuinbouwgebieden. Of hier al gevestigd zijn en willen uitbreiden op hun huidige locatie.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we met jou waar ondersteuning nodig is. We ondersteunen je bij de verkenning van de uitbreidingsmogelijkheden op de huidige locatie of het vinden van een nieuwe locatie die voldoet aan jouw ruimte- en kwaliteitseisen. We bieden een uitgebreid overzicht van de vestigingslocaties in de regio en hebben kennis van de gevestigde bedrijven, regelgeving en beleid.

Ook kunnen we je ondersteunen met vergunningen en contacten met overheden. Indien nodig kijken we met je mee naar jouw businesscase en financieringsmogelijkheden om je vestiging, uitbreiding of verhuizing mogelijk te maken. We hebben een actueel overzicht van alle bedrijventerreinen en glastuinbouwgebieden in Noord-Holland Noord. Maar ook bij de zoektocht naar een andere locatie helpen we je graag op weg bij het vinden van de meest geschikte plek voor jouw onderneming.

Uitbreiden van je bedrijfslocatie

Wat komt er kijken bij het uitbreiden van je bedrijfslocatie?

Ben je blij met je huidige locatie, bijvoorbeeld omdat het centraal ligt voor je personeel en klanten? Dan kan het soms aantrekkelijker zijn om je huidige pand uit te breiden in plaats van verhuizen. Maar past dat ook? Is er nog genoeg ruimte beschikbaar bij de huidige locatie en is de locatie ook echt toekomstbestendig? Het is soms lastig te bepalen of uitbreiding of verhuizing de juiste keuze is, ook naar de toekomst gekeken. We ondersteunen jou bij het verkennen van de mogelijkheden en maken de verbinding met gemeenten, het waterschap en andere partijen die mee moeten kijken en denken. Zo krijg jij inzicht in de beste oplossing, voor nu én later.

Bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord

Er zijn veel verschillende grote en kleinere bedrijventerreinen te vinden in de regio. Hoe weet je waar jouw bedrijf het beste tot zijn recht komt?

Bijvoorbeeld omdat er al andere bedrijven gevestigd zijn vanuit dezelfde keten, omdat het goed bereikbaar is voor toeleveranciers of omdat er speciale regels gelden. Samen met onze partners hebben we verschillende overzichten laten maken waarin je inzicht krijgt in de bedrijventerreinen, de bedrijven die er gevestigd zijn, beschikbare ruimte en andere nuttige informatie zoals milieuzones en ruimte op het energienet.

De overzichten zijn ingedeeld per regio (regio Alkmaar, de kop van Noord-Holland en West-Friesland). Klik voor een actueel overzicht van de bedrijventerreinen per regio op onderstaande links. Je kunt filteren op terrein, krijgt inzicht in de bedrijven die al gevestigd zijn en met het filter aanbod krijg je inzicht in de nog beschikbare kavels. Wil je meer weten over de beschikbare ruimte op de bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord? Neem dan contact met ons op.

Uitgelichte bedrijventerreinen

Verschillende bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord zijn thematisch georganiseerd waardoor bedrijven makkelijk kunnen samenwerken met partners in de keten en gebruik kunnen maken van relevante voorzieningen op zo een terrein. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Energy Innovation Park Alkmaar

Het Energy Innovation Park is gevestigd op de Boekelermeer in Alkmaar. Bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele-, groene en andere innovatieve energievormen hebben hier de ruimte om te vestigen en te groeien. De wisselwerking tussen verschillende (internationale) spelers uit de energie branche biedt allerlei synergievoordelen en is de plek om innovatieve ideeën te ontwikkelen.

In het hart van het Energy Innovation Park vind je InVesta, het expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie. Ondernemers, onderzoekers en overheden werken hier samen aan duurzame en innovatieve groen gas initiatieven. Startende of groeiende bedrijven kunnen binnen INVESTA een ruimte huren, experimenteren met nieuwe technieken en gebruik maken van de gemeenschappelijke voorzieningen. Ook is er de mogelijkheid om geproduceerd groen gas in te voeren op het gasnetwerk via de aanwezige voorzieningen van TAQA. Naast InVesta en TAQA zijn Technobis, Torrgas, NXT Mobity, SCW en Sustenso op het Energy Innovation Park gevestigd.

Port of Den Helder

Port of Den Helder helpt bedrijven door investeringen in modernisering en uitbreiding van de haveninfrastructuur, ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en herontwikkeling van bestaande kavels. Daarnaast zorgt Port of Den Helder voor een vlotte, veilige en milieuverantwoorde afhandeling van de scheepvaart.

Agriport A7 Hollands Kroon

Agriport A7 is een werklocatie voor grootschalige glastuinbouw, agribusiness, logistiek en datacenters. Het terrein ligt langs de A7 bij Middenmeer, op dertig minuten rijden van de hoofdstad. Agriport A7 is onderdeel van de Greenport Noord-Holland Noord. Een Greenport is een groot ruimtelijk-economisch tuinbouwcluster waarin planten, bomen, bollen, bloemen of groenten geproduceerd en verhandeld worden. De andere twee gebieden met grootschalige glastuinbouw in de regio zijn Alton in Dijk en Waard en Grootslag in Andijk/Wervershoof.

De bedrijven kiezen Agriport A7 als locatie omdat ze gebruik kunnen maken van dezelfde infrastructuur in het gebied en ze reststromen kunnen delen met de bedrijven in de omgeving. Zo is het hele gebied bij de start van de ontwikkeling voorzien van een glasvezelnetwerk, een eigen energienetwerk met transformatorstation, een warmtenet en een Duurzaam Veilig wegennet met vrij liggend fietspad.

Energy & Health Campus Petten

In een bijzonder duinlandschap in het Noord-Hollandse Petten, omringd door beschermd natuurgebied 2000, ligt de Energy & Health Campus. Op dit unieke bedrijventerrein, dat 70 hectare beslaat, vinden vanaf de jaren 60 onderzoeks- en bedrijfsactiviteiten plaats. Hier werken de bedrijven samen met nationale en internationale partners aan het versnellen van de ontwikkeling van nucleaire geneesmiddelen voor diagnose én therapie. 

In moderne faciliteiten met de nieuwste apparatuur werken TNO en JRC van de European Commission samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan innovaties die de energietransitie versnellen.

Seed Valley

Seed Valley is wereldwijd hét centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie. Seed Valley is een samenwerking van 39 bedrijven in de kop van Noord-Holland die dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van voornamelijk groente- en bloemenzaden. Hier worden gewassen ontwikkeld die onder andere een hogere opbrengst geven, beter bestand zijn tegen ziektes en gewoon beter smaken. Met een gezamenlijke omzet van 1,5 miljard euro en meer dan 3500 werknemers komt ruim 50% van alle groenten in de wereld voort uit zaden van Seed Valley. Hightech ontwikkelingen zijn hier aan de orde van de dag.

Financiering van je bedrijfsverplaatsing

Beschikbare verplaatsingssubsidies

Er zijn verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor (noodzakelijke) bedrijfsverplaatsingen. Zo zijn er bijvoorbeeld voor verspreid liggende glastuinbouwbedrijven verplaatsingssubsidies beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Holland. Een voorwaarde voor deze subsidie is dat het glastuinbedrijf van een buitengebied wordt verplaatst naar een zogenaamd glastuinbouwconcentratiegebied. In Noord-Holland Noord vind je drie van deze concentratiegebieden: Agriport A7 in Hollands-Kroon, Grootslag in Andijk/Wervershoof en Alton in Dijk en Waard. Het doel van deze gebieden is om bedrijven meer te concentreren op geschikte thematische bedrijventerreinen en landschappelijke verrommeling tegen te gaan. Wij kunnen je meer vertellen over deze en andere beschikbare subsidies.

Meer financieringsmogelijkheden

Voor een compleet overzicht van alle financieringsmogelijkheden verwijzen we je graag door naar onze financieringspagina.

Contactpersoon
Persoon op de foto - Danies Banis

Daniël Banis

Jouw contact voor het vestigen of verplaatsen van je bedrijf.

Neem contact met me op!

Ben je met jouw bedrijf aan het oriënteren op een nieuwe locatie in Noord-Holland Noord? Of wil je juist op je huidige locatie groeien? Ik bespreek graag de mogelijkheden in de regio met je.