Verder brengen van jouw idee_business development

Je idee verder brengen

Als ondernemer weet je als geen ander dat je moet innoveren en groeien om voorop te blijven. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers uit de regio die verder willen groeien. Want soms kun je wel wat advies of een sparringpartner gebruiken om je innovatie of onderneming een boost te geven, van business development tot financiering. Hoe we jou precies kunnen ondersteunen hangt af van jouw profiel. In ons eerste gesprek brengen we dit in kaart: wie ben je, waar wil je heen en wat heb je nodig om daar te komen? Waar richt je product of dienst zich op en wat is je doelgroep? Samen kijken we wat jij nodig hebt.

Je idee verder brengen
Welke ondernemers kunnen bij NHN terecht voor innovatievraagstukken?
Programma's en netwerken
Business Development
Jouw contactpersoon

Welke ondernemers kunnen bij ons terecht voor innovatievraagstukken?

Van de jonge startup met een duurzaam of circulair idee tot de gevestigde ondernemer die groeikansen ziet. Binding met de regio Noord-Holland Noord is een vaste voorwaarde!

In principe kunnen alle soorten ondernemers bij ons terecht: van de jonge startup met een duurzaam of circulair idee tot de gevestigde ondernemer die groeikansen ziet. Wel focust onze dienstverlening zich voornamelijk op ondernemers die duurzame werkgelegenheid bieden, of dat in de toekomst gaan doen. Daarnaast richten we ons op sectoren waar binnen onze regio de grootste kansen liggen, dit zijn energie, agri & food, life science & health (zorginnovaties), maakindustrie, IT en toerisme. Maar ook op overkoepelende thema’s zoals digitalisering en circulair ondernemen. Een breed scala dus. 

Verbinding met de regio Noord-Holland Noord is de enige vaste voorwaarde. Door innovatieve ondernemers floreert de hele regio: van partners en leveranciers uit de regio tot bedrijventerreinen en opleidingen. Het succes van jouw bedrijf is niet alleen van belang voor jezelf, maar ook voor de regionale economie. Lees hier meer over alle activiteiten waar we jou bij kunnen ondersteunen.

Programma's en netwerken gericht op innovatie

Innoveren doe je samen. Door expertise te bundelen kom je tot innovatieve oplossingen. Er zijn verschillende programma's, partners en netwerken beschikbaar die jou helpen met het op de markt brengen van jou idee of verder laten groeien van jouw onderneming. Hieronder vind je enkele voorbeelden van actuele programma’s. Wil je meer weten van een programma, ergens bij aansluiten of ben je op zoek naar andere samenwerkingspartners? Neem contact met ons op!

GO!-NH

Door provincie Noord-Holland is het GO!-NH versnellingsprogramma ontwikkeld om je te helpen bij het op de markt brengen en opschalen van jouw innovatieve, duurzame product of dienst. Ons doel is om jou te helpen impact te maken op de maatschappij! GO!-NH biedt drie verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor start-ups, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien en het Scale traject voor scale-ups en mkb die nieuwe markten aan willen boren.

IDEA

IDEA helpt mkb ondernemers om innovatieve, aan techniek gerelateerde duurzame ideeën naar de markt te brengen. Je krijgt hier (gratis) hulp of advies van ervaren ondernemers bij het opzetten van je organisatie, (door)ontwikkelen van je innovatie, vinden van huisvesting of aantrekken van financiering.

METIP

Bij METIP werken bedrijven, overheden, startups en kennisinstellingen samen aan innovatieve toepassingen in de maritieme, mariene en offshore industrie. Er wordt gewerkt aan de nieuwste robotica, software, innovatieve toepassingen van bijvoorbeeld dronetechnologie in de on- en offshore en de doorlopende ontwikkeling van VR en XR voor games en trainingsdoeleinden in de maritieme sector.

InVesta

InVesta stimuleert, faciliteert en verbindt partijen met ambities op het gebied van thermochemische omzetting van biogene afvalstromen naar duurzame moleculen. Het kan namelijk soms lastig zijn om jouw innovatie verder te brengen. InVesta richt zich op de gehele keten van biogene afvalstromen tot eindproduct.
Dankzij een integrale aanpak (kennis, coaching, contacten, toegang tot kapitaal, services en werkruimte) helpt InVesta ondernemers om deze barrières te slechten, zodat ideeën snel tot ontwikkeling komen.

InVesta is interessant voor partijen die in de keten technieken willen testen. Hiertoe stelt zij faciliteiten beschikbaar waar pilots en demo’s kunnen worden getest en gepresenteerd.

Onderwijs en onderzoek

Ook op het gebied van onderwijs en onderzoek zijn er verschillende programma’s en samenwerkingsverbanden waar jij je als ondernemer bij kunt aansluiten. We kunnen jou verbinden met studenten, docenten en onderzoekers die je helpen met je innovatie. Voorbeelden van initiatieven waar je bij aan kan sluiten zijn METIP, TechValley, Data Science Alkmaar, Werkplaats Digitaal Ondernemen, Tech@Connect

Business development

Het begint met een goed idee. Maar hoe breng je dit idee van plan tot uitvoering? Vanaf de eerste ideevorming en het opstellen van het plan tot en met de uitvoering en de economische waardering daarvan.

Business Development richt zich op activiteiten om nieuwe kansen en groeimogelijkheden te realiseren. Stel dat je een nieuw product hebt bedacht of een nieuwe technologie wilt toepassen in een bestaand product. Dan moet een nieuwe strategie en visie ontwikkeld worden of getoetst worden hoe dit binnen de huidige strategie valt. De ene ondernemer heeft validatie van een business idee nodig, de ander heeft al een volledig uitgewerkt plan en is op zoek naar een financieringsvorm. Wat jouw fase ook is, wij kunnen je daar vrijblijvend zelf bij helpen, of we brengen je onder bij een van onze partners om jou te ondersteunen.

Contactpersoon

Robin van Beijnum

Accountmanager Duurzame Energie

Meer weten over het verder brengen van jouw idee?

Neem contact met mij op en plan een vrijblijvende afspraak in. Dit kan online, telefonisch of fysiek bij ons op kantoor in Alkmaar of bij jouw bedrijf.