Waterstoftrainingen door de New Energy Business School

Ontdek de kansen van waterstof voor jouw bedrijf

Wil je vooroplopen in de energietransitie en je impact vergroten? Dan is dit je kans! We hebben de handen ineengeslagen met de New Energy Business School om jou top-notch waterstoftrainingen te bieden. Academische onderzoekers en senior experts uit de industrie staan klaar om jouw waterstofkennis naar een hoger niveau te brengen. Het blijft zeker niet bij theorie, want praktische toepasbaarheid staat voorop. En het beste nieuws: de trainingen worden je gratis aangeboden door de Regiodeal Maritiem Cluster.

Waarom meedoen?

  • Netwerkboost: Ontmoet andere ondernemers, overheidsmensen, onderwijsprofessionals en experts. Een goudmijn voor nieuwe zakelijke kansen.
  • Innovatie: Krijg toegang tot de nieuwste technologieën en innovaties voor duurzame energie- en waterstofoplossingen.
  • Duurzaamheid = Winst: Een groen bedrijf is niet alleen goed voor de planeet, maar trekt ook klanten en investeerders aan.
  • Toekomstbestendig: De wereld verandert snel. Deze trainingen zorgen dat jij en je bedrijf klaar zijn voor de toekomst.
 
 

Wanneer?

De trainingsdagen zijn gepland per doelgroep en vinden plaats  bij De Baan in Alkmaar:

  • Bedrijfsleven op 16 januari, 19 maart en 21 mei 2024 van 09.00 tot 17.30 uur
  • Overheidsorganisaties op 17 januari, 20 maart en 22 mei 2024 van 09.00 tot 17.30 uur
  • Onderwijs op 18 januari, 21 maart en 23 mei 2024 van 09.00 tot 17.30 uur

Inhoud training

Trainingsdag 1: Energietransitie
De eendaagse training energietransitie biedt waardevolle inzichten en praktische kennis om de complexe wereld van energietransitie te begrijpen. Door deze cursus te volgen, ontwikkelen deelnemers een dieper inzicht in duurzame energiebronnen, opwek en verbruik, beleidskaders en technologische innovaties. Ook wordt besproken wat de verschillen zijn met het traditionele systeem en wat de kansen en uitdagingen zijn voor de wisseling naar nieuwe energiebronnen.

Trainingsdag 2: Waterstof inclusief VR
Waterstof wordt een belangrijk onderdeel van de toekomstige energiemix. Deelnemers leren in deze dag essentiële kennis over productiemethoden, toepassingen en de rol van waterstof in de energietransitie. Deze cursus opent de deur naar nieuwe perspectieven en kansen, waardoor deelnemers niet alleen de technologie begrijpen, maar ook strategisch kunnen inspelen op de groeiende waterstofeconomie.

Trainingsdag 3: Tools voor ondernemers
Van innovatieve productontwikkeling tot het begrijpen van marktkansen en het creëren van duurzame bedrijfsmodellen, deze dag rust ondernemingen uit met de tools die nodig zijn om te gedijen in de opkomende waterstofeconomie. Het resultaat is niet alleen een beter begrip van waterstof, maar ook een concreet stappenplan voor bedrijven om te ondernemen.

Drie doelgroepen

De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor drie sectoren: Overheidsorganisaties, Onderwijs en het Bedrijfsleven. Iedereen komt samen op de kick-off dag. De eerste twee trainingsdagen zijn inhoudelijk in grote lijnen gelijk voor elke doelgroep, maar de derde dag, gepland in mei 2024, is op maat gemaakt per sector. Het aantal deelnemers voor de trainingen is inmiddels bereikt. 

jeanine de Kleijn

Heb je vragen over de trainingen? Neem vooral contact met mij op!

jdekleijn@onhn.nl | 06-15821266

Actueel

Verduurzamen
Event

ONHN ondernemerscafé slimme energieoplossingen

Kom langs bij het ONHN ondernemerscafé op donderdag 6 juni. Ontmoet, leer, spar en verbind met andere ondernemers uit Noord-Holland Noord rondom het thema Circulaire Economie.
Ondernemerscafé
Verduurzamen
Blog

Bedrijventerreinen en slimme energie oplossingen

Heb je een innovatief idee en wil je weten hoe je jouw innovatie financieel van de grond krijgt? In dit blog geven we je praktische tips om financiers te overtuigen in jouw plan te investeren.
Verduurzamen
Event

H2 Kenniscafé: waterstof in de Wieringermeer

Welke projecten zijn er in de Wieringermeer als het gaat verduurzaming door middel van groene waterstof? En in hoeverre speelt waterstof een rol in de agrarische sector?
Waterstofverduurzaming
Verduurzamen
Event

Provincie, PHB en ONHN houden webinar Subsidies Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Kijk mee met het gratis informatieve webinar over subsidiemogelijkheden voor toekomstbestendige bedrijventerreinen. Georganiseerd door provincie Noord-Holland, PHB en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
Energie#subsidie
Energie
Nieuws

Economische impact Haven Den Helder op de regio weer toegenomen

Uit de aanvullende notitie bij de Havenmonitor 2023, gepubliceerd door Erasmus UPT blijkt de economische impact van de Haven van Den Helder op de regio groot.
Verduurzamen
Event

H2 Kenniscafé: bedrijventerreinen, energiehubs van de toekomst

Welke kansen zijn er om in een situatie van schaarste op het elektriciteitsnet toch te verduurzamen? En welke rol kan waterstof vervullen bij de verduurzaming van bedrijventerreinen?
netcongestieverduurzaming