Business Innovation Program Food

Het Business Innovation Program Food ondersteunt startups én bestaande mkb, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie.

Business Innovation Program Food

De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Tijdens het Business Innovation Program Food leer je om voor jezelf scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot een concreet nieuw verdienmodel voor jouw bedrijf. Op woensdag 6 september 2023 start de 7e editie!

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food ondersteunt startups en mkb, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. In 10 modules krijg je antwoord op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers komen uit allerlei verschillende sectoren; denk hierbij aan land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven, (logistieke) dienstverleners en vele anderen. 

Twijfel je of dit programma goed bij je past? De introductieworkshop vindt plaats op 14 juni 2023 tussen 10.00 en 11.00 uur. Hier kun je je gratis en vrijblijvend voor inschrijven. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met onze collega Daniël Banis. 

Aanmelden Programma (start 6 september 2023)

Aanmelden voor het Business Innovation Program Food kan via onderstaande knop of deze link.

Wat ontvang je tijdens het programma?

 • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen.  
 • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.  
 • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.  
 • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).  
 • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen.  

Wat levert het jou op?

 • Een aanzienlijk grotere slagingskans van idee naar een duurzaam verdienmodel. 
 • Een scherpe focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase. 
 • Grondige kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel, heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase.  
 • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agrofood sector.  
 • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie 

Wat we van jou verwachten?

 • We vragen inspanning van minimaal 0,5 fte per deelnemend bedrijf gedurende de tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
 • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

Praktische informatie

 • Introductieworkshop op 14 juni 2023 tussen 10.00-11.00u – schrijf je in voor de introductieworkshop!
 • Het programma zelf start op 6 september 2023 en eindigt eind oktober 2023
 • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
 • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.
 • Is het programma iets voor jou? Schrijf je dan direct in voor het Business Innovation Program Food. Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure en of je in aanmerking komt voor deelname.
 • Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.

Samenwerkingspartners

Partners binnen dit programma zijn de Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (LIOFNOMInnovation QuarterHorizonOost NLROM Utrecht Region, Impuls ZeelandROM InWest en BOM) in samenwerking met de Stichting Samen Tegen VoedselverspillingInvest-NL, Foodvalley NL, Gritd en de Rabobank.

Persoon op de foto - Danies Banis

Meedoen met het programma?

Neem dan contact op met Daniel Banis

Gerelateerd