icon-Internationalisering

Internationalisering

Naast het aantrekken en behouden van internationale bedrijven naar onze regio bieden we ook ondersteuning aan bedrijven bij het betreden van buitenlandse markten. Want Noord-Holland Noord is prachtig maar onze innovatieve producten en diensten mogen over de hele wereld gezien worden!

Pagina titel
Section titel
Section titel
Section titel
Section titel

Betreden van buitenlandse marken

Internationaal zakendoen biedt ongekende kansen voor groei en uitbreiding voor jouw bedrijf. Het oversteken van grenzen opent deuren naar nieuwe klanten, markten en partnerschappen. Maar net als alle nieuwe stappen brengt internationaliseren ook uitdagingen met zich mee.

Oriëntatie en kansen

Je wilt nieuwe markten betreden, welke landen en regio’s passen goed bij de waarden van jouw bedrijf? Goede kennis en begrip van de verschillende culturen, wetten, regelgeving en lokale markttrends zijn cruciaal voor succes. Daarnaast is het van belang om juridische aspecten zoals internationale handelsovereenkomsten, belastingen en intellectueel eigendom te begrijpen en te beheren. Zorg voor een zorgvuldige planning, strategie en executie voor je nieuwe markten gaat betreden. Heb je plannen om te internationaliseren? Wij gaan graag met je in gesprek om je plannen te evalueren en aan te scherpen.

Internationale handelsmissies en bijeenkomsten

Een waardevolle manier om nieuwe markten te verkennen en zakelijke relaties op te bouwen is door deel te nemen aan internationale handelsmissies en bijeenkomsten.

Wat is een handelsmissie

Internationale handelsmissies zijn georganiseerde reizen door bedrijven, overheid of andere organisaties met het doel om zakelijke kansen te verkennen, netwerken op te bouwen en handelsrelaties te versterken. Voor bedrijven is het een kans om direct in contact te komen met potentiële partners, klanten en overheden in de doelmarkten.

Overzicht bijeenkomsten en missies

Op de website van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je een overzicht van alle bijeenkomsten, missies en beurzen voor ondernemers. Door bij onderwerp te filteren op Internationaal ondernemen vind je alle missies en bijeenkomsten met betrekking tot internationaal zakendoen. 

Contactpersoon
Persoon op de foto - Danies Banis

Daniël Banis

Jouw contactpersoon voor internationaliseringsvragen

Voor jouw internationale groeiambities

Wil je meer weten over onze activiteiten op het gebied van internationaliseren? Heb je interesse in een handelsmissie of wil je sparren over jouw internationaliseringsplannen? Neem contact met mij op, ik help je graag verder!