Duurzame bedrijventerreinen Noord-Holland

Bedrijventerreinen zijn cruciaal in de energietransitie. Op verschillende bedrijventerreinen in Noord-Holland zijn al grote stappen gezet om de CO2 doelstellingen te behalen. NHN helpt ondernemers om zowel individueel als collectief te verduurzamen.

Kansen voor energietransitie inzichtelijk

In 2030 moeten we als Nederland een CO2 reductie van 55% behalen en in 2050 geheel energieneutraal zijn. Bedrijventerreinen zijn cruciaal, zo niet onmisbaar, in de energietransitie. Er kunnen forse stappen gezet worden met betrekking tot energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Door met slimme oplossingen energie op te slaan en onderling uit te wisselen wordt het elektriciteitsnetwerk ontlast en kunnen bedrijven hun duurzame ambities realiseren, om zo bij te dragen aan de reductie van CO2.

Op verschillende bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord en de MRA zijn al grote stappen gezet om de CO2 doelstellingen te behalen. Deze koplopers dienen als voorbeeld voor andere bedrijventerreinen in de regio. In opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en PHB heeft Buck Consultants International de kansen voor energietransitie op alle bedrijventerreinen in Noord-Holland Noord en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in kaart gebracht. Voor ieder bedrijventerrein in de regio, in totaal 380, zijn de kansen inzichtelijk gemaakt en maatregelen en instrumenten uiteengezet waarmee ondernemers en gemeenten aan de slag kunnen.

Via de website van Atlas Plabeka is voor ieder terrein in Noord-Holland inzichtelijk gemaakt waar de kansen liggen.

Droneshot van een windmolen

Livestream 14 maart 2022

Op maandag 14 maart zaten gemeenten en ondernemers aan tafel bij NHNEXT om samen te kijken naar de mogelijkheden, succesvolle voorbeelden en beschikbare ondersteuning. Onder leiding van Thijs Pennink (Oud-directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN) gingen Tom Grootjen (SAENZ), Axel Boomgaars (Ouder-Amstel), Sigrid van der Valk (Gemeente Medemblik), Bas Koeten (Bas Koeten Racing en stichting Energie neutrale bedrijventerreinen Westfriesland), Rob van der Wal (CirCoPack en Ondernemend Heiloo), Nico Meester (Ontwikkelingsbedrijf NHN) en Frans van de Beek (PHB) het gesprek aan.

contactpersoon

Nico Meester

Heb je plannen om je bedrijf te verduurzamen? Of samen met je buren op je bedrijventerrein te onderzoeken hoe je gezamenlijk de energietransitie kan versnellen?  Neem dan snel contact met me op. Ik help je onderzoeken waar de kansen liggen, en waar mogelijke financiering te vinden is.

Mail: nmeester@onhn.nl
Tel: 06-13445447

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de energietransitie en kennisbijeenkomsten? Schrijf je dan hier in en we houden je op de hoogte.

Gerelateerd

afbeelding - NHN-logo

Blijf op de hoogte van bijeenkomsten en maatregelen voor verduurzaming bedrijven

Klik op de button hieronder en schrijf je in voor periodieke updates en uitnodigingen rond het thema duurzame bedrijventerreinen.