Digitalisering
Event
28-06-2023
 / 14:30 uur

Data Science Alkmaar College | ChatGPT

Wil jij weten wat ChatGPT is, hoe het werkt en wat de kansen en bedreigingen zijn? Hoe bedrijven uit de regio het nu al gebruiken? Welke mogelijkheden Data Science Alkmaar biedt om zelf aan de slag te gaan met data, kunstmatige intelligentie en ChatGPT?

Programma

Rob Elsinga, National Technology Officer Microsoft Nederland, gaat in zijn presentatie in op concrete toepassingen en voorbeelden van ChatGPT voor Microsoft.
Antske Fokkens, hoogleraar Computational Linguistic Methods @VU Amsterdam onderzoekt hoe taal werkt en hoe het computationeel gemoduleerd kan worden. In haar presentatie gaat zij dieper in op de mogelijkheden en valkuilen van ‘large language models’. Deze technologie ligt ten grondslag aan generatieve AI.

Regionale mkb bedrijven en startups delen wat zij nu al doen met kunstmatige intelligentie: Henk Komin, directeur eigenaar van koeltechnisch bedrijf IJSKOUD BV, vertelt dat hij een nieuw bedrijf FreezerData is gestart, om met data en AI storingen te kunnen voorspellen en onderhoud te optimaliseren. Hij laat ook zien hoe hierbij gebruik wordt gemaakt van ChatGPT. Ralf Zoetekouw, oprichter van Datacation, presenteert hoe startup Aerovision het mogelijk maakt om de analyse van dronebeelden te vereenvoudigen door AI toe te passen in een no-code platform.

De vaste side kick, Frans Feldberg, hoogleraar data-driven business innovation aan de VU Amsterdam en mede-oprichter van DSA, licht toe welke programma’s worden geboden om het regionale bedrijfsleven in te laten spelen op de kansen en bedreigingen van (big) data en kunstmatige intelligentie.

In de paneldiscussie die volgt op de presentaties nemen, naast de sprekers, nog meer inspirerende ondernemers uit de regio deel om hun ervaringen delen. Het panel gaat niet alleen met elkaar in gesprek, maar ook met het publiek, dus er is alle ruimte voor vragen.
Mirella Kleinen, hoogleraar Customer Experience Management aan de VU Amsterdam, zorgt als dagvoorzitter voor een maximale customer experience!

Uiteraard wordt ook dit college van Data Science Alkmaar rond 17.30 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Kortom: wil jij relevant blijven in een wereld van big data en AI? Meld je dan nu aan want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je hier in.

Gerelateerd