06-06-2024
16:00
TAQA Theater De Vest Alkmaar
Gratis

Kom langs tijdens het ONHN ondernemerscafé

Noteer donderdag 6 juni in je agenda voor de volgende editie van het ONHN Ondernemerscafé. Elk kwartaal organiseren we een ondernemerscafé, waarbij iedere editie een ander actueel thema centraal staat. Dit kwartaal staat het ondernemerscafé in het teken van slimme energieoplossingen!

Bedrijven(terreinen) en slimme energieoplossingen

Netcongestie, vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Of je nou wilt verduurzamen, uitbreiden of je bedrijf wilt verplaatsen. Deze middag staat dan ook in het teken van slimme energieoplossingen. Slimme energieoplossingen maken de energietransitie eenvoudiger en zorgen ervoor dat er meer flexibiliteit in ons energiesysteem komt. Welke stappen kun jij nu al zetten om energie te besparen? En hoe zorgen we samen voor een versnelling van de energietransitie?

Onder leiding van Robin Bäcker (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) duiken we deze middag in de mogelijkheden en succesverhalen. Thijs Pennink (New Energy Coalition) trapt af met een panelgesprek over besparing op bedrijfsniveau aan de hand van een bedrijfscase van Gourmet. Waarna Thijs samen met Alexander Jacobs (New Energy Coalition) een praktisch stappenplan presenteert hoe om te gaan met verduurzaming en het opzetten van energyhubs.

Vervolgens neemt Riko Kruit (Projectleider logistiek en bedrijventerreinen MRA-Elektrisch (MRA-E)) je mee in de uitrol van de laadinfrastructuur op bedrijventerreinen en voor de logistieke sector in regio Noordwest Nederland. Hoe realiseer je (semi)publieke laadpunten in tijden van netcongestie? Als afsluiter van het inhoudelijke programma geeft Peter Eecen (Senior Business Developer TNO) een pitch over het SWITCH fieldlab. In het fieldlab kunnen bedrijven hun innovaties voor het toekomstige elektriciteitsnet gezamenlijk verder ontwikkelen en testen.

Tijdens deze middag is er genoeg ruimte voor vragen, kun je een eigen casus voorleggen bij het ONHN team en sparren met mede-ondernemers. We sluiten de middag gezellig af met een netwerkborrel!

Programma

Inloop bij TAQA Theater De Vest in Alkmaar

Welkom en introductie door Robin Bäcker (projectleider duurzame bedrijventerreinen en energietransitie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord)

Panelgesprek onder leiding van Thijs Pennink (New Energy Coalition) over besparen op bedrijfsniveau aan de hand van een bedrijfscase van Gourmet. Met Hugo Niesing (Adviesbureau Resourcefully) en Wim Joosten (programmamanager energie-innovatie Regio Alkmaar)

Thijs Pennink en Alexander Jacobs, beide van New Energy Coalition, presenteren een praktisch stappenplan hoe om te gaan met verduurzaming en het opzetten van energyhubs.

Riko Kruit, projectleider logistiek en bedrijventerreinen MRA-Elektrisch, neemt je mee in de uitrol van de laadinfrastructuur op bedrijventerreinen en voor de logistieke sector in Noordwest Nederland. Hoe realiseer je (semi)publieke laadpunten in tijden van netcongestie? 

In het SWITCH fieldlab, een samenwerking tussen TNO en Wageningen University & Research/ACRRES, kunnen bedrijven hun innovaties voor het toekomstige elektriciteitsnet gezamenlijk verder ontwikkelen en testen. Peter Eecen, Senior Business Developer bij TNO, vertelt je de belangrijkste ins- en outs in deze pitch.

We sluiten het inhoudelijke deel af met een vragenronde.

Netwerkborrel met collega-ondernemers

Locatie

TAQA Theater De Vest
Canadaplein 2
1811 KE Alkmaar

Parkeren kan in een van de nabijgelegen parkeergarages (De Vest, Grote Kerk, Kanaalschiereiland) of bij Overstad. Daarnaast is het centrum van Alkmaar ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, kijk voor actuele tijden op 9292.nl. Meer informatie over bereikbaarheid vind je hier

Aanmelden

Blijf op de hoogte van nieuws en events

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, relevante events en andere actuele ontwikkelingen in Noord-Holland Noord? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of events.