06-06-2024
16:00
TAQA Theater De Vest Alkmaar
Gratis

Kom langs tijdens het ONHN ondernemerscafé

Noteer donderdag 6 juni in je agenda voor de volgende editie van het ONHN Ondernemerscafé. Elk kwartaal organiseren we een ondernemerscafé, waarbij iedere editie een ander actueel thema centraal staat. Dit kwartaal staat het ondernemerscafé in het teken van slimme energieoplossingen!

Bedrijven(terreinen) en slimme energieoplossingen

Netcongestie, vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Of je nou wilt verduurzamen, uitbreiden of je bedrijf wilt verplaatsen. Deze middag staat dan ook in het teken van slimme energieoplossingen. Slimme energieoplossingen maken de energietransitie eenvoudiger en zorgen ervoor dat er meer flexibiliteit in ons energiesysteem komt. Welke stappen kun jij nu al zetten om energie te besparen? En hoe zorgen we samen voor een versnelling van de energietransitie?

Onder leiding van Robin Bäcker (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) duiken we deze middag in de mogelijkheden en succesverhalen. Thijs Pennink (New Energy Coalition) trapt deze middag af met een panelgesprek over besparing op bedrijfsniveau en presenteert een praktisch stappenplan hoe om te gaan met verduurzaming en het opzetten van energyhubs. Vervolgens neemt Riko Kruit (Projectleider logistiek en bedrijventerreinen MRA-Elektrisch (MRA-E)) je mee in de uitrol van de laadinfrastructuur op bedrijventerreinen en voor de logistieke sector in regio Noordwest Nederland. Hoe realiseer je (semi)publieke laadpunten in tijden van netcongestie? Als afsluiter van het inhoudelijke programma geeft Peter Eecen (Senior Business Developer TNO) een pitch over het SWITCH fieldlab. In het fieldlab kunnen bedrijven hun innovaties voor het toekomstige elektriciteitsnet gezamenlijk verder ontwikkelen en testen.

Tijdens deze middag is er genoeg ruimte voor vragen, kun je een eigen casus voorleggen bij het ONHN team en sparren met mede-ondernemers. We sluiten de middag gezellig af met een netwerkborrel!

Programma

Inloop bij TAQA Theater De Vest in Alkmaar

Welkom en introductie door Robin Bäcker (projectleider duurzame bedrijventerreinen en energietransitie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord)

Thijs Pennink (New Energy Coalition) trapt deze middag af met een panelgesprek over besparing op bedrijfsniveau en presenteert een praktisch stappenplan hoe om te gaan met verduurzaming en het opzetten van energyhubs. Vervolgens neemt Riko Kruit (Projectleider logistiek en bedrijventerreinen MRA-Elektrisch (MRA-E)) je mee in de uitrol van de laadinfrastructuur op bedrijventerreinen en voor de logistieke sector in regio Noordwest Nederland. Hoe realiseer je (semi)publieke laadpunten in tijden van netcongestie? Als afsluiter van het inhoudelijke programma geeft Peter Eecen (Senior Business Developer TNO) een pitch over het SWITCH fieldlab. In het fieldlab kunnen bedrijven hun innovaties voor het toekomstige elektriciteitsnet gezamenlijk verder ontwikkelen en testen.

Netwerkborrel met collega-ondernemers

Locatie

TAQA Theater De Vest
Canadaplein 2
1811 KE Alkmaar

Parkeren kan in een van de nabijgelegen parkeergarages (De Vest, Grote Kerk, Kanaalschiereiland) of bij Overstad. Daarnaast in het centrum van Alkmaar ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, kijk voor actuele tijden op 9292.nl. Meer informatie over bereikbaarheid vind je hier

Aanmelden

Blijf op de hoogte van nieuws en events

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, relevante events en andere actuele ontwikkelingen in Noord-Holland Noord? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of events.