Innoveren
Event
07-07-2022
 / 15:00 uur

Slotbijeenkomst ‘Verduurzaming bedrijventerreinen in een gebied met netcongestie: utopie of realistische ambitie?’

Op 7 juli organiseren we de slotbijeenkomst ‘Verduurzaming bedrijventerreinen in een gebied met netcongestie: utopie of realistische ambitie?’.

Graag nodigen wij je uit voor de slotbijeenkomst ‘Verduurzaming bedrijventerreinen in een gebied met netcongestie: utopie of realistische ambitie?’. Tijdens deze (gratis) bijeenkomst delen wij concrete resultaten van een project dat stichting New Energy Coalition met partners heeft uitgevoerd op bedrijventerrein Winkelerzand.

Datum Donderdag 7 juli 2022
Tijd 15:00 – 18:00 uur (inclusief informele borrel)
Locatie McKili, Zandloper 17, 1731 LM Winkel

Waarom is dit voor jou belangrijk?

Tijdens deze middag presenteren we concrete oplossingen en praktische voorbeelden van hoe je, ondanks de begrenzingen van het huidige elektriciteitsnet, als bedrijf de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen kunt verminderen door het slim inzetten van zelf opgewekte hernieuwbare energie. Bijvoorbeeld met de inzet van warmtepompen, energieopslag met batterijen, waterstofgenerators en e-boilers.

In de huidige onzekere tijden met fluctuerende energieprijzen is investeren in genoemde energiemaatregelen een middel om in mindere maten afhankelijk te zijn van prijsontwikkeling op de energiemarkt en de leveringszekerheid van elektriciteit en gas. Een robuustere bedrijfsvoering door te vergroenen.

Programma

15.00 uur – Inloop
15.15 uur – Welkom en introductie., Joep Sanderink, New Energy Coalition
15.20 uur – Belang duurzame bedrijventerreinen. Mark Boereé, Programma Manager Regio Deal
15.30 uur – Verduurzaming Bedrijventerrein Winkelerzand. Joep Sanderink, New Energy Coalition
16.00 uur – Praktijkvoorbeeld, verduurzaming in de praktijk. Rob van der Wal, CiRoPack
16.15 uur – Openstelling subsidieregeling en aansporing tot actie. Nico Meester, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
16:30 uur – De route naar een gezonder, duurzamer en meer circulair bedrijfsmodel. Alje Kuiper, Mijn Impact
16.55 uur – Afsluiting. Joep Sanderink, New Energy Coalition
17.00 uur – Nazit/borrel

Aanmelden

Aanmelden graag voor 2 juli via deze link. Je ontvangt per mail een bevestiging van je deelname. Bij vragen kun je contact opnemen met Joep Sanderink (j.sanderink@newenergycoalition.org).

* Het project en de bijeenkomst worden mede uitgevoerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Groot Ecobouw, Bedrijvengroep Niedorp en gemeente Hollands Kroon.

Gerelateerd