Innoveren
Nieuws

Deelnemende bedrijven GO!-NH Accelerator en GO!-NH Growth 2021 bekend

Op vrijdag 5 maart hoorden 20 ondernemers dat zij zijn geselecteerd voor het MKB programma GO!-NH van de provincie Noord-Holland. Uit 37 ondernemingen werden zij gekozen als meest kansrijke initiatieven in de categorie ‘Sustainable Innovation’. Na een intensieve week van workshops en pitchtraining lieten de deelnemers zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de pitchronde.

Een jury bestaande uit gedeputeerde Zita Pels, Claire Teurling van de Amsterdam Economic Board, Tamara Obradov van Tablomonto Ventures en Wilco Schoonderbeek van Invest NL had de taak om te bepalen welke bedrijven mee mogen doen aan de beide programma’s. Er zijn 11 ondernemers geselecteerd voor de GO!-NH Accelerator en 9 ondernemers doen mee aan de eerste editie van GO!-NH Growth.

In 2050 volledig circulair en klimaat neutraal

Gedeputeerde circulaire economie, Zita Pels: ‘Dit is en blijft toch een van de meest inspirerende dagen in het jaar. Het zijn allemaal stuk voor stuk gemotiveerde, innovatieve en enthousiaste ondernemers die voor verandering willen zorgen met hun idee of innovatie. En dat is precies wat er nodig is om dat ultieme doel om in 2050 volledig circulair en klimaat neutraal te zijn, te behalen. We kregen voor deze editie van GO!-NH meer aanmeldingen dan ooit en het niveau ligt ontzettend hoog. Mooi dat we deze groep kunnen helpen om verder te komen!’

Innovaties klaarstomen voor de markt

De geselecteerde ondernemers gaan de komende drie maanden aan de slag met een intensief programma van workshops en trainingen onder begeleiding van verschillende coaches om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. In de GO!-NH Accelerator gaan de bedrijven concreet aan de slag om hun innovatie klaar te maken voor de markt. GO!-NH Growth is een nieuw programma voor startups en MKB-bedrijven die zich in een verdere fase bevinden. Dit traject richt zich op klaarmaken voor groei door aan de slag te gaan met herhaalbaarheid en schaalbaarheid van hun product/service, businessmodel, team, infrastructuur, verkoop en organisatie.

Over GO!-NH

GO!-NH is een serie groeiversnelling programma’s van de provincie Noord-Holland dat startups en MKB’ers ondersteunt bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzaamheid. GO!-NH is een van de van de mkb innovatie-instrumenten die de provincie aanbiedt om innovatieve MKB’ers te helpen met het versneld ontwikkelen van innovaties. GO!-NH wordt uitgevoerd door Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Over ONHN

NHN is een vast aanspreekpunt voor alle activiteiten die met de ontwikkeling van Noord-Holland Noord te maken hebben. NHN richt zich in de eerste plaats op het ondersteunen van ondernemers, maar ook op het in de markt zetten van Noord-Holland Noord en de verbetering van het vestigings-klimaat, zodat nieuwe bedrijven worden aangetrokken en zittende bedrijven kunnen groeien.

Gerelateerd