Innoveren
Nieuws

MKB programma GO!-NH van 2021 tot 2023 terug in nieuwe vorm

Het MKB-versnellingsprogramma GO!-NH van de provincie Noord-Holland keert vanaf 2021 terug met twee extra programma’s om de ontwikkeling van duurzame innovaties van MKB’ers te ondersteunen.

De bestaande GO!-NH Accelerator wordt aangevuld met de programma’s GO!-NH Growth en GO!-NH Scale, met nog extra losse masterclasses in de GO!-NH Academy. De trajecten vullen elkaar aan doordat ze zich ieder op een andere fase van de innovatie richten. Op deze manier kan er meer maatwerk worden geleverd in de ondersteuning van de bedrijven. Bedrijven kunnen zich vanaf 26 november inschrijven voor de programma’s via de website van GO!-NH.

Zita Pels, gedeputeerde Circulaire Economie: “Het stimuleren van innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid is een van onze belangrijkste aandachtspunten bij de provincie Noord-Holland. Want alleen met deze innovaties kunnen we onze doelen om in 2050 volledig circulair en klimaatneutraal te zijn, behalen. Dat we nu met GO!-NH ook bedrijven kunnen gaan helpen die al veel verder zijn met hun duurzame werk en de potentie hebben een grotere markt te bedienen, is dan ook goed nieuws in deze tijden van transitie.”

Op 5 november werd het nieuwe programma van GO!-NH kort toegelicht tijdens de online lancering van het investeringsgereedprogramma PIM 2.0 van de provincie Noord-Holland. Bekijk de video hiernaast.

officiële kick-of: 26 november

Op 26 november is de feestelijke online kick off van het vernieuwde GO!-NH programma, met inspirerende voorbeelden van ondernemers die vertellen over hun succesverhalen en tegenslagen tijdens de corona crisis. Aanmelden voor de GO!-NH kick-off kan via deze link.

go!-nh accelerator

De GO!-NH Accelerator is een innovatieversneller, gericht op startups en MKB’ers die werken aan duurzame innovaties, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’. GO!-NH Accelerator start in februari 2021.

go!-nh growth

Het GO!-NH Growth programma is voor startups en MKB’ers die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit (enkele) klanten en/of lopende pilots. Tijdens dit programma wordt de onderneming klaar gemaakt voor groei door in te zoomen op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. De teams krijgen drie maanden ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deepdives. GO!-NH Growth start in maart 2021.

go!-nh scale

Het GO!-NH Scale traject is gericht op scale-ups en MKB’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om hun innovatie op te schalen naar nieuwe markten of gebieden. In dit traject verkennen bedrijven op welke nieuwe markten ze gaan focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereid de organisatie voor op flinke groei sprongen te gaan maken door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. Dit programma duurt 6 maanden en bevat individuele coaching en 8 workshops. GO!-NH Scale start officieel in juni 2021.

go!-nh academy

Met de GO!-NH Academy kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met GO!-NH. Gedurende het hele jaar zijn er masterclasses waaraan ondernemers (gratis) kunnen deelnemen. Deze masterclasses zijn te volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma, of gewoon los.

Voor meer informatie, schrijf je in voor de GO!-NH interesselijst. We zullen je op de hoogte houden met updates en nieuwsbrieven.

 

Consortium Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord

Het versnellingsprogramma GO!-NH wordt uitgevoerd door een consortium van Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Innomics organiseert innovatie en versnelling bij MKB bedrijven, grote ondernemingen, multinationals en industrieën. Top down, door middel van het faciliteren van innovatie strategie en het begeleiden van transformatie. Bottom up, door het concreet versnellen en innoveren van teams met een nieuwe skillset, mindset en toolset.

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en provincie Noord-Holland. NHN helpt ondernemers bij hun investeringen in de regio NHN. Het GO!-NH programma biedt een mooie uitbreiding op het dienstenpakket van NHN, waarmee ondernemers en start-ups in Noord-Holland Noord nog beter worden ondersteund bij hun groei en ontwikkeling.

Gerelateerd