25-07-2024

Nieuwe overheidscampagne stimuleert leercultuur op de werkvloer

De overheid lanceert een nieuwe campagne om de leercultuur binnen bedrijven onder de aandacht te brengen en te versterken. Het doel van deze campagne is om bedrijven bewust te maken van de voordelen van leren op de werkvloer en hen te helpen deze cultuur te bevorderen.

Leercultuur essentieel

Voor mkb’ers in bijvoorbeeld de technische sector is het een hele klus om goede werknemers te vinden en aan zich te binden. De concurrentie is moordend en leren op de werkvloer bepaald niet vanzelfsprekend. Hoe zorg je er dan voor dat je als bedrijf de ontwikkelingen de baas blijft met voldoende arbeidskrachten aan boord?

Een leercultuur is essentieel voor het succes van zowel werknemers als bedrijven in een snel veranderende arbeidsmarkt. Het betekent dat continu leren en ontwikkelen vanzelfsprekend zijn, en dat dit helemaal is verweven in het dagelijks werk. Met een sterke leercultuur kan je bedrijf flexibel inspelen op veranderingen, groeit het innovatievermogen en het werk gaat vaak efficiënter. 

Quickscan Leercultuur

Benieuwd wat leren op de werkvloer voor jouw bedrijf kan betekenen? Het Ministerie van SZW en Katapult introduceren de Quickscan Leercultuur, een gebruiksvriendelijke online tool. Met deze scan kun je in slechts vijf minuten ontdekken hoe het gesteld is met de leercultuur in jouw organisatie en hoe je bedrijf zich verhoudt tot anderen.

Na het invullen van de scan ontvang je een persoonlijk rapport met adviezen en tips om leren en ontwikkelen binnen je bedrijf te verbeteren. Dit biedt bedrijven de kans om continu te blijven groeien terwijl medewerkers zich ontwikkelen, wat resulteert in meer werkplezier en een sterker bedrijf.

Bezoek de website

Bezoek de website www.mijnleercultuur.nl voor meer informatie over de impact van een sterke leercultuur. Start vandaag nog met het versterken van de leercultuur en pluk de vruchten van een dynamische en innovatieve werkplek!

Contactpersoon

Jeanine de Kleijn

Projectleider Arbeidsmarkt & Onderwijs

Neem contact met me op

Voor al je vragen over arbeidsmarkt, onderwijs,  personeel, en samenwerken binnen de triple helix kun je bij mij terecht. Ik help je graag!