Innoveren
Nieuws

Provincie helpt opnieuw 8 innovatieve Noord-Hollandse ondernemers groeien

Van een 3D-printer voor schoenen, tot dakbedekking van gerecyclede luiers en verduurzamingstechnieken voor telers. Provincie Noord-Holland heeft opnieuw acht innovatieve ondernemers uit Noord-Holland geselecteerd die in een intensief programma gaan werken aan flinke groei sprongen van hun onderneming. De bedrijven hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelen.
Gedeputeerde Rosan Kocken: “Wat zo mooi is aan GO!-NH en ook weer aan deze editie van GO!-NH Scale, is dat we een heel concreet verschil kunnen maken als provincie. Door deze ondernemers te helpen met groeien, kunnen zij meer impact maken met hun innovaties.

Scale is gericht op opschalen

Het programma, GO!-NH Scale, richt zich op ondernemers uit het MKB die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en de potentie hebben om nieuwe markten aan te boren (op te schalen) met hun product of dienst. De deelnemers werken in zes maanden een goede marktstrategie uit en krijgen individuele begeleiding door experts. Ze hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en met hun onderneming een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld een vermindering van de CO² uitstoot, de energietransitie, vermindering van het gebruik van schaarse grondstoffen of een belangrijke bijdrage leveren aan de regionale economie. Na twee introductiedagen vol workshops gaan de ondernemers nu een traject van 6 maanden in. Paul van Wijngaarden van Bright Kitchen is enthousiast over het tempo en het niveau de eerste dagen: “Ik was erg onder de indruk! Ik heb business studies gedaan en bij hyper scale bedrijven gewerkt, dus heb al de nodige ervaring. We werden tijdens de eerste GO!-NH Scale workshops niet aan de hand meegenomen, en we doken gelijk het diepe in. Lekker dat het gaspedaal gelijk hard werd ingetrapt.”

De komende maanden gaan de volgende ondernemers aan de slag met hun bedrijf:

3DTI – Amsterdam
Dankzij de technologie van 3DTI (3D Thermoform Injection) kunnen producenten van schoeisel lokaal, duurzaam, snel, goedkoop en op elke gewenste schaal inspelen op consumententrends. Zonder overproductie en lange afstand transport. De machine van 3DTI combineert 3D-printen en thermovormen, gebruikt duurzame materialen, en produceert en verpakt in één proces. Het 3DTI team introduceert deze technologie nu wereldwijd bij bestaande en nieuwe footwear fabrieken.

Bright Kitchen – Amsterdam
Bright Kitchen zorgt voor een winstgevende franchiseformule voor thuisbezorgd voedsel en deelt deze met bestaande keukens zodat deze beter kunnen omgaan met onbenutte capaciteit.
Bright Kitchen heeft bestaande thuisbezorgdformules onder de namen Vegan Burger Brothers en Döner Dudes, twee zeer succesvolle vegan restaurants met als doel de wereld duurzamer laten eten.

Cryoworld BV – Wieringerwerf
Cryoworld is een hightech ontwikkelbedrijf met unieke kennis en ervaring op het gebied van (extreem koude) cryogene vloeistoffen en wordt geroemd voor de ontwikkeling van systemen en componenten hiervoor. Hun ontwikkelingen zijn voornamelijk gericht op de energietransitie waarbij onder andere vloeibaar waterstof kan worden ingezet als energiedrager of brandstof.

European Building Supply – Zwaag
Dakbedekking dat de oplossing is voor biodiversiteit, het ecosysteem en CO²-uitstoot. De dakbedekking van EBS heeft gemiddeld een 50% hogere levensduur van ongeveer 60 jaar, en is grotendeels circulair gemaakt van “afval”. Maak je klaar voor de duurzame bouwdoelstelling 2030 en realiseer mooie groene daken met een duurzame impact!

Makers Unite Holding – Amsterdam
Makers Unite Holding innoveert met twee bedrijven.
Makers Unite is gericht op duurzame en inclusieve kledingproductie.
Met het United Repair Center richten zij zich op kledingreparatie en upcycling voor de B2B markt om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tilia – De Cocksdorp (Texel)
Tilia is een Software As A Service- (SAAS)oplossing die zich richt op mobiliteit, onder andere in de recreatieve sector. Het platform ontzorgt zowel de consument als zakelijke klant bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk in de mobiliteit.

Wagenaar Refrigeration BV – Zwaagdijk-Oost
Wagenaar Refrigeration BV is specialist in koel-warmtepomptechniek. Haar nieuwste ontwikkeling is de Dry+ climate: een volledig elektrische en, kant-en-klare oplossing voor koelen, ontvochtigen en verwarmen van groei- en droogruimtes. Met de Dry+ eenheid maakt de teler de stap naar verduurzaming en heeft meer flexibiliteit en controle over het gehele teeltproces.

Z-Bridge – IJmuiden
Z-Bridge heeft een innovatief toegangssysteem ontwikkeld voor de offshore wind. Hierdoor kunnen mensen en goederen veilig en met kleinere schepen worden overgezet vanaf een bewegend schip naar een offshore wind turbine.

Gerelateerd