Innoveren
Nieuws

Studentenvoucher IDEA voor Krokolijn

De ondernemende studenten Job Rouwhorst, Kevin van Assem en Joep van der Geest hebben een IDEA studentenvoucher ontvangen. Een startkapitaal van 2000 euro met daarbij begeleiding van een ervaren ondernemer. Deze voucher krijgen zij voor hun product de Krokolijn. Dit is dé nieuwe innovatie voor alle stratenmakers en hoveniers tijdens het stellen van banden.

Job, Kevin en Joep hebben afgelopen jaar meegedaan aan het project Jong Ondernemen. Dit project vindt plaats in het laatste jaar van hun studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland Alkmaar. Voor dit project kregen zij de opdracht om een nieuw product te bedenken, produceren en verkopen. 

Kevin: “Dit project was een groot succes. Wij hebben in een half jaar tijd meer dan 200 producten verkocht, 70 stuks was al break-even. Wij hebben mogen leveren aan een aantal grote partijen in de bouwbranche (KWS en Koelewijn bestratingen BV). Met dit resultaat zijn wij de winnaars geworden van Jong Ondernemen Alkmaar en hebben wij deelgenomen aan de landelijke finale. Na het project zijn wij doorgestart en krijgen wij nog steeds aanvragen binnen voor ons product.” 

Drie personen op de foto

De Krokolijn

Een onderdeel van het werk van stratenmakers en hoveniers is het stellen van opsluitbanden. De tijd die een stratenmaker of hovenier bezig is met het stellen van een lijn van 50 meter is ongeveer 20 minuten. Door gebruik te maken van de Krokolijn kan er 10 minuten bespaard worden. Daarbij hoeven de eindgebruikers geen stenen te gebruiken voor het stellen, waardoor er een verlichting van circa 70 kg tilwerk ontstaat. Zie hier de video waarin de toepassing van Krokolijn wordt uitgelegd tegenover de huidige manier. 

Startkapitaal

Met het startkapitaal willen de jonge ondernemers een impuls geven aan de doorstart. Joep: “Wij gaan het geld inzetten voor promotie. Zo willen we adverteren in een vakblad dat een bereik heeft van 11.000 specialisten. Daarnaast willen we de productie opschalen. Op dit moment doen we alles met de hand, dit is erg arbeidsintensief. Wij gaan onderzoek doen naar mogelijkheden om de productie te versnellen en de kwaliteit te waarborgen die onze klanten van ons gewend zijn. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld naar 3D printen.” 

Foto van een krokolijn

Ontwikkeling

De mannen zien de toekomst rooskleurig in. Job: “Vorige week kregen wij weer drie aanvragen voor de Krokolijn binnen. En met het startkapitaal kunnen wij echt stappen zetten in de ontwikkeling van ons bedrijf, maar ook in onze eigen ontwikkeling. Wij zien het leiden van onze onderneming namelijk echt als een leerproces. Uiteindelijk willen wij uitgroeien tot een groot bedrijf met nog veel meer vernieuwende producten voor o.a. bouwbranche.” 

Meer informatie over de Krokolijn is te vinden op krokolijn.nl

Gerelateerd