NHN
Nieuws

Thijs Pennink ontvangt koninklijke onderscheiding bij afscheid

Tijdens zijn afscheid als directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werd Thijs Pennink verrast met twee eervolle onderscheidingen. In de Grote Kerk in Alkmaar werd in het bijzijn van zijn familie, collega’s en een beperkt aantal relaties de onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau overhandigd door burgemeester Toon Mans van gemeente Castricum.

Thijs Pennink heeft in zijn lange carrière, waarin hij de laatste 10 jaar directeur was van het Ontwikkelingsbedrijf NHN, maar waarin hij ook 16 jaar directeur van de KvK is geweest, zich altijd volop ingezet voor versterking van de economische en maatschappelijke positie van de regio. Zo is hij onder meer betrokken geweest de ontwikkeling van Greenport Noord-Holland en destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam en is onder zijn leiding het ontwikkelingsbedrijf uitgegroeid tot een organisatie met grote betekening voor de regio Noord-Holland Noord.

Wilt u de livestream van het afscheid van Thijs Pennink in de Grote Kerk van Alkmaar terugkijken? Onderaan deze pagina vindt u de volledige livestream. 

Personen op foto

Burgemeester Mans noemde Pennink “een actieve duizendpoot die van veel markten thuis is”. Ook gaf de burgermeester van Castricum aan dat de directeur van het ontwikkelingbedrijf “van onschatbare waarde is geweest voor het bedrijfsleven en ervoor gezorgd heeft dat Noord-Holland Noord naar een hoger niveau gebracht is”. Vanwege deze en vele andere diensten kan Pennink zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Naast een koninklijke onderscheiding werd Thijs Pennink ook verrast door de provinciale zilveren penning uit handen van gedeputeerde Ilse Zaal. Zijn verdiensten voor de provincie Noord-Holland zijn niet onopgemerkt gebleven en maakte dat de Provincie over ging tot het overhandigen van deze unieke onderscheiding voor zijn uitzonderlijk inzet in de provincie Noord-Holland.

Vanwege de coronamaatregelen kon het geplande grootschalige afscheid niet doorgaan. Gelukkig kon het op een kleinschalige manier plaatsvinden en kreeg het afscheid extra glans door de twee onderscheidingen. Al met al was het een waardig en geslaagd afscheid. Vanaf 1 januari gaat Thijs Pennink genieten van zijn pensioen.

Personen op foto

Livestream - Afscheid Thijs Pennink

Gerelateerd