26-04-2024

TechValley

Noord-Holland kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Van ontwikkelaars en bouwers van hightech wielbouwmachines, robots voor stalreiniging en machines voor de verwerking van zaden of fruit, tot precisieapparatuur voor bloedanalyse of wetenschappelijke experimenten. Wereldwijd behoren deze bedrijven tot de top in hun nichemarkten.

Pagina titel
Section titel

Smart Industry

Voor deze bedrijven is Smart Industry de normaalste zaak van de wereld. En ondanks de grote verscheidenheid aan producten en markten hebben deze bedrijven soortgelijke vraagstukken en uitdagingen. Daarom hebben deze topbedrijven de handen ineen geslagen, zo is TechValley ontstaan.

Innovatieve thema's

Binnen TechValley werken ruim 60 innovatieve regionale maakbedrijven samen op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Door de krachten te bundelen, van elkaar te leren en samen te innoveren creëren ze een innovatief ecosysteem van maakbedrijven dat zich klaarmaakt voor de toekomst. Want waarom zou je in je eentje het wiel uitvinden?

TechValley staat voor Next Generation Machine Engineering: de nieuwe generaties van machines, nieuwe smart & sustainable design- en engineeringsmethoden, nieuwe technologieën en toepassingen, nieuwe kennis en skills en nieuwe generaties van technisch talent. Actuele TechValley innovatiethema’s zijn Robotica & Vision, Smart Global Services en Data & AI.

Fieldlab TechValley

TechValley beschikt over een eigen Smart Industry Fieldlab in het Innovatielab van Hogeschool Inholland Alkmaar.

Samenwerken aan innovatievraagstukken

In het Fieldlab TechValley werken studenten samen met lectoren en docenten aan onderzoeks- en innovatieprojecten van TechValley bedrijven. Voor bedrijven een unieke kans om tot nieuwe en soms verrassende oplossingen te komen en voor studenten toegang tot up-to-date faciliteiten, actuele praktijkonderzoeken en een waardevol netwerk van regionale hightech bedrijven. Het Fieldlab TechValley is mede mogelijk gemaakt door financiering van Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) en Hogeschool Inholland. 

Werkgroepen, Skillslab en meer

Naast het TechValley Fieldlab initieert TechValley nog vele andere activiteiten.

Activiteiten

Zo wordt er in de TechValley Werkgroepen thematisch en vraaggestuurd kennis verdiept en uitgewisseld aan de hand van concrete innovatieplannen en -projecten van de deelnemende bedrijven. Is het Skillslab NH opgezet in samenwerking met Techlands, het Roboticalab in Zaandam, Talland College Zaandam en Tetrix Techniekopleidingen. Wordt binnen het project ‘De Virtuele Servicemonteur’ samen met de Hogeschool van Amsterdam gewerkt aan een techplatform dat real-time sensor data en bedrijfsdata (zoals machinedocumentatie en servicerapporten) kan omzetten in relevante informatie voor operators en servicemonteurs. Zetten we ons in voor het aantrekken van nieuw technisch talent door deel te nemen in regionale careerdagen en samen te werken met technasia en vakhavo’s. Dit doen we samen met de ruim 60 aangesloten innovatieve bedrijven en onze innovatiepartners. Mede mogelijk gemaakt door onze financierders provincie Noord-Holland, Europees Fonds voor Regionale Samenwerking (EFRO), Kansen voor West, European Digital Innovation Hub (EDIH), Rabobank en gemeente Alkmaar.

Contactpersoon

Gregor van den Oetelaar

Projectleider TechValley

Meer weten?

Heb je vragen over de verschillende activiteiten van TechValley of wil je aansluiten met jouw (maak)bedrijf? Neem contact met mij op!