07-03-2024
16:00
Brouwerij Egmond, Egmond aan den Hoef
Gratis

Kom langs tijdens het ONHN ondernemerscafé

Na twee succesvolle edities van het ONHN ondernemerscafé vindt op donderdag 7 maart de volgende editie plaats bij Brouwerij Egmond in Egmond aan den Hoef. Elk kwartaal organiseren we een ondernemerscafé, waarbij iedere editie een ander actueel thema centraal staat. Deze editie maken we ons klaar voor de Circulaire Take-over

Slimmer gebruik maken van grondstoffen en producten

Binnen de Circulaire Economie staan bedrijfsmodellen centraal waarin grondstoffen, onderdelen en producten zo lang mogelijk hun waarde behouden. Dit kan via een gesloten kringloop, waarbij producten ontworpen en geproduceerd worden om zo lang mogelijk mee te gaan in een gesloten keten. Ook voor bedrijven die nog geen concrete duurzaamheidsplannen of doelstellingen hebben is circulair ondernemen interessant. Ondernemers zijn vaak probleemoplossers vanuit een bepaalde passie. Langer en slimmer gebruik maken van grondstoffen en producten, is slimmer ondernemen. Circulaire economie geeft een antwoord op uitdagingen met grondstoffen, energie en personeel. En het goede nieuws is dat overstappen naar een circulair businessmodel nu al allerlei voordelen biedt. Maar waar begin je? Hoe maak je de juiste stappen die jouw bedrijf daadwerkelijk verder helpen?

Krijg tijdens deze middag antwoord op deze vragen en laat je inspireren door het ondernemersverhaal van Drystack, die met hun duurzame en circulaire bakstenen de bouwwereld veroveren. Ook neemt Arjan Brammer, algemeen directeur bij Brouwerij Egmond, ons mee in het verhaal achter de ambachtelijk gebrouwen bieren. Biologisch, duurzaam, lokaal én met oog voor circulariteit!

Tijdens deze middag is er genoeg ruimte voor vragen, kun je een eigen casus voorleggen bij het team van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) en sparren met mede-ondernemers. We sluiten de middag gezellig af met een netwerkborrel!

Programma

Inloop bij Brouwerij Egmond aan de Weg Over de Bisschop 1B in Egmond aan den Hoef

Circulair ondernemen, waar begin je? En hoe maak je de juiste stappen die jouw bedrijf daadwerkelijk verder helpen?

Arjan Brammer is algemeen directeur bij Brouwerij Egmond. Brouwer van onder andere de biologische Sancti Adelberti abdijbieren. Dit doen ze volledig autonoom en zelfstandig met oog voor mens en milieu. Zo wordt er gebrouwen met granen van biologische teelt in duurzame installaties, met oog voor de lokale economie en circulair gebruik van bijproducten.

Reinout Lempers is commercieel directeur bij Drystack. Samen met zijn compagnon, oprichter en algemeen directeur Dennis Deen veroveren ze de bouwwereld met demontabele bakstenen. Vijf jaar geleden kwam Dennis tot de conclusie dat het traditioneel bouwen met cement een groot probleem voor de toekomst zou worden. Hij ontwikkelde een duurzaam en circulair stapelsysteem waarmee ze de baksteen een eeuwig leven geven. Drystack staat voor een duurzame, circulaire en schone bouw met voordelen voor alle partijen in de keten.

Heb je vragen rondom circulair ondernemen? Stel ze hier, samen kunnen we je vast verder op weg helpen!

Tijd om na te praten! Natuurlijk met een lokaal hapje én niet te vergeten drankje. Benieuwd naar het brouwproces van de (abdij)bieren? Sluit aan bij de rondleiding.

Locatie

Brouwerij Egmond
Weg over de Bisschop 1B
1934 CS Egmond aan den Hoef 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van nieuws en events

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, relevante events en andere actuele ontwikkelingen in Noord-Holland Noord? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of events.