digitalisering

Data & digitalisering

Nederland behoort tot de wereldtop van digitale economieën en profiteert gemiddeld meer dan andere landen van digitalisering. Het Nederlandse bedrijfsleven investeert veel in data en digitalisering en gebruikt meer ICT-faciliteiten in het productieproces dan gemiddeld in de Europese Unie. Maak jij al gebruik van de kansen die digitalisering biedt?

Data & digitalisering
Wat kan digitalisering voor ondernemers betekenen?
Hulp bij digitalisering en datascience

Wat kan digitalisering voor ondernemers betekenen?

Digitalisering is dé manier om de productiviteit van bedrijven te verhogen en concurrentie voor te blijven. Maar hoe ziet die digitale toekomst van het bedrijfsleven er eigenlijk uit? Welke ontwikkelingen zijn er gaande en hoe snel voltrekken ze zich? En welke stappen moet je zetten om toekomstproof te worden en te blijven? In Noord-Holland Noord staat digitalisering hoog op de agenda. Om de concurrentiekracht van het bedrijfsleven te versterken helpen we ondernemers bij data- en digitaliseringsvraagstukken. Bijvoorbeeld door het delen van kennis via het netwerk Data Science Alkmaar en door samenwerking met het onderwijs.

Samen kom je verder

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is partner in verschillende regionale initiatieven waar ondernemers kunnen aankloppen voor kennis en ondersteuning op het gebied van digitalisering en data.

Data Science Alkmaar

Data Science Alkmaar is een platform voor innovatie waar het bedrijfsleven, overheden en onderwijs worden geïnspireerd en gemotiveerd om met (big) data en kunstmatige intelligentie aan de slag te gaan. Jaarlijks worden er meerdere (gratis) colleges en (deels betaalde) workshops georganiseerd. Wil jij weten wat data en AI voor jouw organisatie kunnen betekenen? Ga naar de website voor de actuele programmering en een terugblik in de colleges.

Werkplaats Digitaal Ondernemen

Ben jij mkb-ondernemer en wil je aan de slag met digitaliseringsvraagstukken? Werkplaats Digitaal Ondernemen brengt de vraagstukken van ondernemers als project in binnen het onderwijs. Studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College werken vervolgens onder begeleiding van experts en docenten aan concrete oplossingen voor jouw bedrijf.

  • Heb je een bedrijfsproces dat geautomatiseerd zou moeten worden?
  • Bied je een fantastisch product of dienst aan, maar niemand kan je vinden op Google?
  • Werk je met software die eigenlijk niet geschikt is voor jouw bedrijfsvoering?
  • Kunnen de juiste mensen binnen je bedrijf niet altijd bij de juiste documenten?
  • Beschik je over klantinformatie waar je eigenlijk veel meer zou moeten doen?

Dan kan jouw onderneming wel wat hulp gebruiken bij digitalisering! Voor deze professionals in opleiding een mooie kans om hun opgedane kennis in praktijk te brengen bij jouw bedrijf.

IT=Alkmaar

Binnen IT=Alkmaar werken tien Alkmaarse IT-bedrijven samen om jongeren te inspireren om voor een technische opleiding te kiezen. Samen laten deze bedrijven zien wat Alkmaar te bieden heeft op het gebied van ICT, bieden ze een platform voor studenten, starters en meer ervaren collega’s, worden er verschillende events georganiseerd en wordt de samenwerking met opleiders in de regio opgezocht.

Contactpersoon

Marc Lammens

Jouw expert voor data- en ict vraagstukken

Meer weten over digitalisering binnen onze regio?

Wil je meer weten over de verschillende netwerken binnen de regio of bij een van deze netwerken aansluiten? Of kun je ondersteuning gebruiken bij jouw digitaliseringsplannen? Neem contact met mij op om te bespreken waar je precies naar op zoek bent.

Succesverhalen

In Noord-Holland Noord werken ondernemers, overheid, onderwijs en kennisinstellingen samen aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Innovatief en volhardend.