GO!-NH Innovatie programma

GO!-NH is een versnellingsprogramma van provincie Noord-Holland om ondernemers verder te helpen met hun duurzame innovaties. In totaal vallen er drie trajecten onder het versnellingsprogramma: GO!-NH Accelerator, Growth en Scale. 

Welk traject past bij mij?

Heb jij of werk jij bij een mkb, startup of scale-up die wil bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld? Dan weet je als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om je idee of product aan de man te brengen. En je bent niet de enige! Provincie Noord-Holland heeft speciaal voor ondernemers zoals jij het GO!-NH versnellingsprogramma ontwikkeld om je te helpen bij het op de markt brengen en opschalen van jouw innovatieve, duurzame product of dienst. Ons doel is om jou te helpen impact te maken op de maatschappij!

GO!-NH biedt drie verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor startups en mkb met een innovatie in de beginfase, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien en het Scale traject voor scale-ups en mkb die nieuwe markten aan willen boren.

In 3 tot 6 maanden word je verder geholpen met trainingen, tools en professionele coaching door experts. GO!-NH zorgt er ook voor dat je jouw innovatie kunt presenteren aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen in de markt.

Drie keer per jaar start er een programma. Ga naar de GO!-NH website voor het programma overzicht. 

Accelerator

De GO!-NH Accelerator is een innovatieversneller, gericht op startups en mkb, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. 

Je wilt graag bewijs dat de markt jouw innovatie nodig heeft (valideren). Dit gaan we tijdens de GO!-NH Accelerator uitwerken en samen gaan we op zoek naar de juiste ‘problem-solution fit’. Jouw onderneming heeft een duidelijke visie waar het naar toe zal groeien. 

Growth

Het GO!-NH Growth programma is voor startups en mkb die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit klanten en/of pilots.

De onderneming wordt klaar gemaakt voor groei dankzij een focus op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. 

Scale

GO!-NH Scale is gericht op scale-ups en mkb die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om op te schalen naar nieuwe markten of gebieden.

In dit traject verkennen bedrijven op welke nieuwe markten ze kunnen focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereid de organisatie voor op flinke groeisprongen te gaan maken door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. 

Persoon op de foto - Abdellah-Ezzerari

Eerst weten welk programma het beste bij jou past? Of hulp nodig bij de inschrijving? Neem contact op met Abdellah.

Abdellah Ezzerari

 

06-15158896
aezzerari@onhn.nl

Op de hoogte gehouden worden?

Laagdrempelig kennis maken?

Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met GO!-NH, of wil je graag vrijblijvend deelnemen aan één van de masterclasses die wij aanbieden? Schuif dan eens een keertje aan bij een van de workshops in de GO!-NH Academy!

Gedurende het hele jaar plannen wij masterclasses en introductiebijeenkomsten waaraan jij (gratis) kunt deelnemen. Je kunt de masterclasses volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma, maar ze zijn ook los te volgen. 

Na de masterclasses organiseren we introductiebijeenkomsten. Tijdens de introductiebijeenkomsten leggen we je uit wat de programma’s inhouden en of het wat voor jou is.

Foto van twee pratende vrouwen

Selectie

Als je je inschrijft voor een van de accelerators starten we eerst met een selectieprogramma. Dit duurt twee en een halve dag. Daar ontmoet je mentoren en werken we direct aan je propositie en leer je hoe je kunt versnellen in innovatie.

Onder leiding van een pitchcoach maak je een ijzersterke pitch. Aan het eind geef je je pitch voor een jury. De jury kiest de 10 beste pitches uit. Deze ondernemers gaan door met het accelerator programma.  

Ook als je niet geselecteerd wordt zijn dit voor alle deelnemers zeer waardevolle dagen. 

Voorwaarden

Van belang voor selectie is dat je innovatie bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincie.

Ook dient je bedrijf gevestigd te zijn in provincie Noord-Holland, of in ieder geval een belangrijke betrokkenheid te hebben in de provincie. 

Verder spelen zaken mee als haalbaarheid van de innovatie en in hoeverre er een realistisch beeld is van de stappen die nog gezet moeten worden. Ook het team erachter is belangrijk. 

Logo - GO! - NH

Maak kennis met een van de mentoren

Peter van der Fluit – principal partner van The Chasm Group.

Peter geeft masterclasses binnen de GO!-NH programma’s en 1-op-1-sessies vanuit Innomics. Als Universitair Docent aan de Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam) is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en geven van de MBA-cursus in ondernemerschap en de MSc-cursus in innovatie en technologie. Daarnaast is Peter principal bij The Chasm Group met de focus op Europa, waar hij verschillende startups en scale-ups adviseert over strategie en implementatie van hightech en innovatie-initiatieven.

In zijn blog vertelt hij je over het opschalen van je startup! 

Downloads

Flyer go!-nh

Afbeelding - download icoon
Persoon op de foto - Abdellah-Ezzerari

Abdellah ezzerari

Projectleider GO!-NH

Gerelateerd