Coronavirus
Nieuws

Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers

Sinds 29 april 2020 kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL).

Update over Corona-OverbruggingsLening (26 november 2020)

Op 27 oktober 2020 presenteerde het kabinet aanvullingen op het steun- en herstelpakket. Er is besloten de COL te verlengen om zo liquiditeit voor start- en scale-ups en non-bancaire financiers beschikbaar te houden (link naar Kamerbrief).

De verlenging van de COL en andere crisismaatregelen ligt momenteel voor in Brussel voor staatssteunnotificatie.

Zodra het akkoord van de Europese Commissie ontvangen is, zal de aanvraagportal voor de COL worden heropend. Het bericht over de heropening zullen we via verschillende media, waaronder deze website, bekend maken.

Uitvoering Noord-Holland

De COL wordt uitgevoerd door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. In Noord-Holland wordt de COL verstrekt door het Innovatiefonds en aanvragen worden behandeld door de samenwerkende partijen PIM-NH, Ontwikkelingsbedrijf NHN, PDENH, e3 Partners, gemeente Amsterdam en het Innovatiefonds.

InvestNL heeft (sinds 28 april) naast de COL het landelijk budget verdubbelt voor financieringsaanvragen vanaf 2 miljoen via het zogenoemde TOPSS programma.

  • De COL voorwaarden van financieringsaanvragen van 50.000-2 miljoen euro zijn te vinden via de website van de ROMS

  • De TOPSS voorwaarden voor financieringsaanvragen van 2 miljoen of meer zijn te vinden via de website van InvestNL

Voor wie?

De COL is bedoeld voor startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Het gaat hierbij om bedrijven die overwegend met extern eigen vermogen gefinancierd zijn

Waar kan ik een aanvraag indienen?

Vanaf woensdag 29 april 9 uur is het mogelijk om een aanvraag in te dienen via een speciale onlineportal. Alleen online ingediende aanvragen worden in behandeling genomen. U kunt zich alvast voorbereiden door de details van de regeling en een uitgebreide Q&A door te nemen op deze website: www.rom-nederland.nl/corona-overbruggingslening.

Vragen?

Als u toch nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het adviesteam van de COL in Noord-Holland via: 085-0290721 en colnh@pimnh.nl

Het team is telefonisch bereikbaar vanaf 27 april op werkdagen van 9.00 uur tot en met 18.00 uur.

Kijk voor u contact opneemt eerst naar de veelgestelde vragen of uw vraag hier wellicht al beantwoord wordt.

 

Gerelateerd