Fast Feet Grinded organiseert recycling challenge voor basisscholen

Fast Feet Grinded wil een lesprogramma voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 verzorgen, gekoppeld aan een schoeneninzamelingsactie. Hierdoor kunnen kinderen kennis maken met het belang van circulair ondernemen en recycling.

Fast Feed Grinded heeft de ‘Shoe Recyle Machine’ bedacht en ontwikkeld, in samenwerking met New Wave. Dit is wereldwijd de allereerste machine die schoenen kan recyclen. Aan de ene kant stop je er een schoen in en aan de andere kant komen er vier gesorteerde materialen uit: foam , rubber, textiel en fluf.

Van deze grondstoffen worden allerlei producten gemaakt zoals sportspeelvelden en slippers én…. weer nieuwe schoenen!

Fast Feet Grinded wil een lesprogramma voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 verzorgen, gekoppeld aan een schoeneninzamelingsactie. Hierdoor kunnen kinderen kennis maken met het belang van circulair ondernemen. De winnende klas kan een speelveld van hun eigen gerecyclede schoenen winnen voor op het eigen schoolplein.

Hoe maken zij daar kans op? Door te proberen zoveel mogelijk kilogram aan oude sportschoenen te verzamelen. Naast uiteraard heel veel waardering voor alle klassen die hun steentje bijdragen, ontvangt de klas met de hoogste opbrengst in kilo’s een speelveld van gerecyclede schoenen!

Inschrijven

Geïnteresseerde scholen kunnen zich van 1 tot 18 februari inschrijven voor deelname aan de inzamelingsactie.

Op vrijdag 18 maart, Global Recycling Day, is de aftrap van de inzamelingsactie. Deelnemende scholen behandelen die dag grotendeels het door ons toegestuurde lesmateriaal en maken hiermee hun leerlingen enthousiast om mee te doen! Het inzamelen vindt gedurende 3 á 4 weken plaats. Fast Feet Grinded zorgt voor inzamelbakken en promotieposters op de scholen en haalt deze aan het einde van de actie weer op.

Wil je met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan dit initiatief? Of ken je misschien scholen die mee willen doen? Neem dan contact op met:

Vincent Bruins

info@fastfeetgrinded.eu

06 – 53 219 271

Gerelateerd