Innoveren
Nieuws

Goed voorbereid de toekomst in met de MKB Werkplaats Digitaal Ondernemen

Ben jij ondernemer in West-Friesland en wil je jouw bedrijf voorbereiden op de toekomst? Dan is de MKB Werkplaats Digitaal Ondernemen misschien wel iets voor jou.

 Je gaat via de werkplaats samen met studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College aan de slag met het analyseren van data, met automatisering en online marketing.

Ondernemers generen veel data, maar door een gebrek aan geld, kennis en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Gevolg is dat digitalisering en dus de groei achterblijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Onderwijsinstellingen brengen binnen een nieuwe digitale werkplaats kennis over de huidige technieken en technologieën. MKB-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.

De MKB Werkplaats Digitaal Ondernemen is opgestart vanuit een samenwerking van Hogeschool Inholland, het Horizon College, de West-Friese Bedrijvengroep, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, gemeenten in West-Friesland, Rabobank Westfriesland, provincie Noord-Holland, GreenPort Noord-Holland Noord en ACE-incubator.

In deze werkplaats ga jij samen met studenten uit de regio aan de slag met jouw vraagstuk rondom data-analyse, automatisering of online marketing. Zo word je bijvoorbeeld geholpen bij het opzetten van een website, bij het analyseren van financiële data of bij het inzetten van digitale materialen in jouw bedrijf. Je krijgt kosteloos ondersteuning bij een het vraagstuk waar je tegenaan loopt. En studenten leren bij jouw bedrijf in de regio. Om mee te kunnen doen hoef je zelf geen kennis te hebben van digitalisering.

Heb jij een data-vraagstuk of -uitdaging en ben je klaar om een digitaliseringslag te maken of ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie over het project?

Stel je vraag via: WDO@inholland.nl

Gerelateerd