Vestigen
Nieuws

GP Groot Infrarealisatie en GP Groot materieelbeheer en techniek verplaatst naar Boekelermeer Alkmaar

GP Groot Infrarealisatie en GP Groot materieelbeheer en techniek verplaatsen hun activiteiten van de Hoogeweg 72 in Heiloo naar een nieuwe locatie aan de Boekelerdijk 19 in Alkmaar. Daarmee wordt de thuisbasis van het GP Groot concern na 94 jaar voorgoed verlaten. Op maandag 20 december 2021 stelde de gemeenteraad van Heiloo het bestemmingsplan vast dat de bouw van 45 woningen op deze locatie mogelijk maakt. De nieuwbouw van de bedrijfsruimte aan de Boekelerdijk in Alkmaar is al bijna klaar.

Bedrijfsverplaatsing

De bedrijfsverplaatsingen van GP Groot Infrarealisatie en GP Groot materieelbeheer en techniek zijn een proces van jaren geweest. Marcel Wester, algemeen directeur van GP Groot: “De afgelopen decennia is onze bedrijfsvoering en de omgeving rond onze bedrijfslocatie Hoogeweg 72 enorm veranderd. Niet alleen onze vrachtwagens werden groter en vervoersbewegingen namen toe, ook de omgeving is drukker en drukker geworden. Het betreft ondermeer de ontwikkeling van het woongebied Zandzoom in Heiloo en Limmen en de stroom van fietsers die dagelijks op en neer fietst tussen Heiloo en de middelbare school in Castricum. Tussen 2006 t/m 2008 hebben we daarom regelmatig met de gemeente om tafel gezeten om het bedrijf te verplaatsen. Een deal hierover is destijds op het laatste moment afgeketst”.

De situatie met de oprukkende woonbebouwing en de slechte verkeersveiligheid bleven. In 2018 hebben gemeente Heiloo en GP Groot daarom aan Ontwikkelingsbedrijf NHN gevraagd of zij als onafhankelijke onderzoeker wilde helpen om opnieuw tot overeenstemming te komen over de bedrijfsverplaatsing. Dit proces heeft na 1,5 jaar onderzoek en overleg in de zomer van 2019 geleid tot overeenstemming over de voorwaarden waaronder de bedrijfsverplaatsing kon plaatsvinden.

Woningbouwplan Hoogeweg 72

Op de locatie Hoogeweg 72 wordt een woningbouwplan gerealiseerd met 45 nieuwbouwwoningen. Het plan bestaat uit een combinatie van 2^1 kap woningen, 3^1 kap woningen, rijwoningen en vrijstaande woningen die te koop worden aangeboden in verschillende prijsklassen. Op maandag 20 december 2021 heeft de gemeenteraad van Heiloo het bestemmingsplan vastgesteld dat de woningbouw mogelijk maakt. Wethouder Peter van Diepen: “Het bestemmingsplan Hoogeweg 72 Heiloo is met ruime meerderheid vastgesteld. Als verantwoordelijk wethouder ben ik erg blij dat de bedrijfsverplaatsing van GP Groot breed ondersteund wordt door de gemeenteraad”.

Nieuwbouw Boekelerdijk

De nieuwbouw van GP Groot aan de Boekelerdijk 19 in Alkmaar is al bijna gereed. Het pand bestaat uit een kantoor en werkruimten voor circa 50 medewerkers, alsmede een vrachtwagenwerkplaats. Bouwbedrijf Tervoort uit Egmond heeft het pand gebouwd. Het grondwerk en bestrating zijn door GP Groot zelf uitgevoerd.

Onafhankelijke deskundige onderzoeker

Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft een belangrijke rol gespeeld in de bedrijfsverplaatsing door de inzet van Dave Vlaming in de rol als onafhankelijke deskundige onderzoeker. Vanuit deze vertrouwensrol is in een proces met GP Groot en gemeente Heiloo een deal tot stand gekomen die de bedrijfsverplaatsing mogelijk heeft gemaakt. In juni 2021 is de deal toegelicht aan de raadscommissie. Dave Vlaming: “De vaststelling van het bestemmingsplan Hoogeweg 72 door de gemeenteraad was het sluitstuk van de bedrijfsverplaatsing. Met de bedrijfsverplaatsing hebben we een belangrijke werkgever in de regio de mogelijkheid gegeven om te verplaatsen naar een toekomstbestendige locatie. Daarnaast wordt er woonruimte gecreëerd voor 45 gezinnen en de woonkwaliteit en verkeersveiligheid in Heiloo verbeterd. Een fantastisch resultaat van samenwerking tussen GP Groot, gemeente Heiloo en Ontwikkelingsbedrijf NHN”.

Ook je bedrijf verplaatsen binnen de regio Noord-Holland Noord?

NHN helpt ondernemers bij verschillende aspecten die bij een verplaatsing komen kijken. Van het zoeken van de juiste nieuwe locatie, tot het helpen bij het formuleren van een businesscase en van het zoeken naar externe financiering tot het ondersteunen bij contacten met gemeenten. 

Neem bij vragen contact op met ons team MKB ondersteuning via: ondernemersloket@onhn.nl

Gerelateerd