Innoveren
Nieuws

Inschrijving Werkplaats Digitaal Ondernemen voor mkb-ondernemers geopend

Voor een midden- en kleinbedrijf (mkb) kan het ingewikkeld zijn om de kansen van digitalisering goed te benutten. Er is vaak onvoldoende tijd, kennis en geld om alle mogelijkheden te ontdekken. Bovendien gaan ontwikkelingen in digitalisering en technologie snel. Speciaal voor ondernemers in Noord-Holland Noord is er nu Werkplaats Digitaal Ondernemen. Een digitale en fysieke plek, waar het bedrijfsleven en het onderwijs samenwerken. Na de regio West-Friesland is de werkplaats nu ook voor ondernemers in de regio Noord-Holland Noord. Inschrijven voor projecten in september is vanaf nu mogelijk.

Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) helpt ondernemers bij digitaliseringsvraagstukken en brengt studenten via relevante praktijkopdrachten in aanraking met potentiële werkgevers. Mara Slootmaker, projectleider WDO: “In september starten er nieuwe projecten. Onze studenten kunnen voor ondernemers bijvoorbeeld een app of website ontwikkelen, de webshop verbeteren of een social mediacampagne uitzetten. Binnen de werkplaats leren niet alleen de studenten van de opdrachten die ze uitvoeren en het contact met de ondernemer. De ondernemer leert mee. Nadat de opdracht is uitgevoerd weet de ondernemer hoe bijvoorbeeld een app of website tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Alle opdrachten worden uitgevoerd via de Scrum methode. Je werkt in zogenaamde sprints met sprintreviews waarin deelresultaten worden opgeleverd. Dit zijn dan ook de momenten dat je kunt bijsturen en ervaart of dat wat in overleg bedacht is, werkt. Om deze methode goed onder de knie te krijgen, organiseren we hiervoor een masterclass voor ondernemers en studenten.”

Digitaliseren offerte proces

Een van de ondernemers die al geholpen is binnen de werkplaats is Ashley Jonkman, business developer bij restaurant MED trattoria uit Medemblik: “Wij wilden ons offerteproces automatiseren om meer tijd over te houden voor andere zaken. Inmiddels zijn wij geholpen door drie studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar en is ons offerteproces volledig gedigitaliseerd. Ik vond het leuk om te zien hoe de studenten werkten. Het waren echt ervaren jongens. Ik vond het zelf overigens ook leuk om studenten een kans te geven omdat ik zelf weet hoe waardevol het is om praktijkervaring op te doen. Voor ons als ondernemer een kleine moeite en je geeft iemand de kans om in de praktijk te leren.”

Ben jij MKB-ondernemer in Noord-Holland Noord en wil je jouw bedrijf voorbereiden op de toekomst? Kijk op werkplaatsdigitaalondernemen.nl en meld je aan.

Gerelateerd