Innoveren
Nieuws

Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 bekend!

De Circulaire Innovatie Top 20 van de provincie Noord-Holland is bekend. Er kwamen 43 inzendingen binnen voor de eerste editie van de prijs. De jury koos twintig organisaties die met hun circulaire product, dienst of concept uitblonken in innovatiekracht.

De organisaties in de top 20 maken 27 oktober tijdens het Innovatiefestival van Noord-Holland kans op de publieksprijs. De top 5, bestaande uit Roof2Road, Circulair Katoen, Drystack, FastFeetGrinded en Reflower zijn daarnaast ook in de race voor de juryprijs.

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Het was geen makkelijk juryberaad. Want wat een prachtige inzendingen hebben we gekregen. Ik kende er al een aantal van naam of eerdere ontmoetingen, maar een heel groot deel was nieuw voor mij. Het is mooi om te zien dat we in Noord-Holland zulke sprekende innovaties hebben die op hun beurt, hoop ik, ook andere ondernemers inspireren.”

De Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20:
1. Circulaire bitumen van Roof2Road
2. Circulair Katoen
3. Drystack
4. FastFeetGrinded… van schoen naar schoen…
5. Reflower, de duurzame bloemenbieb
6. Arkive for a circular beauty supply chain
7. BioM
8. CellCap
9. Circular Action
10. CircularBag & Recy-bloemenhoes
11. Circulair Beheer en Onderhoud toegepast bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA)
12. Circulair Ketenproject Natuurlijke Matrasse
13. Decontamineren van medisch afval uit ziekenhuizen, zorginstellingen en laboratoria
14. GreenCan (bio-based modulaire gevelpanelen voor verticale begroeiing)
15. Groentepoeder uit groentesnijresten hoog in vitamine b12 voor gebruik in vleesvervangers
16. Hulaaloop
17. Nabasco Sign
18. Recycling the Unrecyclable
19. RietGoed
20. WeCup
(6 t/m 20 op alfabetische volgorde)

Meer informatie over alle inzendingen van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20.

Bekendmaking jury- en publieksprijs
De jury, bestaande uit gedeputeerde circulaire economie Rosan Kocken, Claire Teurlings van de Amsterdam Economic Board, Esther Zijl – directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord- Holland Noord, Leo de Boer van VNO-NCW en Barbara Harskamp van Circulair Westfriesland, beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. Tijdens een live show op het Innovatiefestival Noord-Holland op 27 oktober, kunnen de kijkers en bezoekers stemmen op hun favoriet voor de publieksprijs van €1000,-. Na een pitch van de Top-5 genomineerden, wordt ook de juryprijs van €3000,- euro uitgereikt.

Over de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20
In Noord-Holland werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Noord-Hollandse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW West, de provincie Noord-Holland, Groene Groeiers, Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, ROM InWest, Economic Board Amsterdam & ABN Amro de Circulaire Innovatie Top 20.

Gerelateerd