Energie
Nieuws

North Sea Energy Gateway (NSEG) lanceert met partners nieuwe webservice voor 750 energiebedrijven

Tijdens de 8e editie van het jaarlijkse Offshore Wind Connections is de lancering aangekondigd van een nieuwe webservice die leden toegang geeft tot meer dan 750 energiegerelateerde bedrijven in het zuidelijke deel van de Noordzee.

De Southern North Sea Energy Alliance (SNSEA), ’s werelds voornaamste energiehub voor Britse en Nederlandse partners, heeft een webservice gelanceerd die fungeert als een ‘one-stop-shop’ voor bedrijven in de toeleveringsketen. AYOP is bij SNSEA aangesloten. Door samen te werken met andere verenigingen vergroten we de kansen voor onze leden.

Het doel van de nieuwe service is om samenwerking te vereenvoudigen en bezoekers toegang te bieden tot de meer dan 750 leden die deel uitmaken van de vier Britse en Nederlandse partners: East of England Energy Group (EEEGR), Amsterdam IJmuiden Offshore Ports, Team Humber Marine Alliance en North Sea Energy Gateway.

Omdat de toekomst veel mogelijkheden en een substantiële groei in de ontwikkeling en O&M-eisen in offshore biedt, is samenwerking een essentiële factor in de energietransitie. De nieuwe online service van SNSEA biedt een overzicht van alle aangesloten organisaties. Zo kunnen bedrijven die willen gaan opereren in de zuidelijke Noordzee gemakkelijk netwerken op internationaal niveau via een enkel platform en worden nieuwe markten ontsloten. De website biedt de sector direct toegang tot de toeleveringsketen, waaronder arbeidsbemiddelaars en opleidingsinstituten, havens en logistieke dienstverleners, de maritieme wetenschap en bedrijven en faciliteiten die actief zijn in engineering.  

“Het bundelen van onze krachten versterkt onze netwerken,” aldus Sylvia Boer, directeur van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports. “De energietransitie is een grote uitdaging. Om nieuwe ideeën en oplossingen te ontwikkelen moeten we innoveren. Dat betekent ook dat we moeten samenwerken op het gebied van offshore wind, waterstof, en het hergebruik en de herbestemming van bestaande middelen en CCUS (het opvangen, gebruiken en opslaan van koolstof). Samen hebben we beschikking over meer talent, ideeën en oplossingen. Zo kunnen we allemaal de energietransitie helpen versnellen en zorgen voor een duurzame toekomst van de zuidelijke Noordzee.”

Jacoba Bolderheij, CEO Port of Den helder en vertegenwoordiger van North Sea Energy gateway benadrukt dat de Noordzee een hotspot in transitie is: “Iedereen die rond en op de Noordzee werkt heeft de plicht om met elkaar samen te werken. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat zowel ecologische als economische uitdagingen in evenwicht worden gebracht. Havens als natuurlijke locatie, van waaruit al deze activiteiten landen of opereren, spelen daarbij een grote rol. De energietransitie biedt grote kansen voor alle havengemeenschappen rond de Noordzee. Door deze samenwerking vertrouwen we erop dat we geweldige cross-overs te kunnen creëren, nieuwe netwerken te kunnen bouwen en nieuwe zakelijke kansen te kunnen genereren in de energietransitie, of het nu wind offshore waterstof of ccs/ccu is. Samen kunnen we deze transitie mogelijk maken en bouwen aan onze eigen toekomst.”

De SNSEA erkent dat de energietransitie de industrie zwaar onder druk zal zetten, maar gelooft ook dat er ruime kansen uit zullen voortkomen. Met steeds grotere windmolens, waterstof en CCUS, exploitatie en management (O&M), hergebruik, herbestemming en ontmanteling zal de nieuwe webservice een grote rol kunnen spelen in het overwinnen van deze uitdagingen.

De website van SNSEA is hier te bekijken

Bron: AYOP

Gerelateerd