NHN

Van baas in de kinderopvang naar ’aanjager’ voor regionale economie. Esther Zijl springt in het diepe. ’Ik hou ervan om dingen in gang te zetten’

Haar overstap is best verrassend. Dat vindt zij zelf ook. Esther Zijl (50) heeft dit voorjaar de functie van directeur-bestuurder bij Forte Kinderopvang ingeruild voor het directeurschap van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

De inwoonster van Heiloo vindt het ’best eervol’ dat zij uit liefst 81 kandidaten is gekozen om Thijs Pennink op te volgen.

„Aan de andere kant: bagage heb ik voldoende”, stelt Zijl, die bijna elf jaar de scepter zwaaide bij de kinderopvangorganisatie in Castricum met ongeveer zestig vestigingen in de regio.

Podcast met Esther Zijl

Onlangs hebben we een podcast opgenomen met Esther Zijl. Zij is sinds eind maart directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN (NHN). We spreken met haar over haar eerste maanden bij het bedrijf en haar visie op de toekomst van NHN en de regionale ontwikkelingen.

Wendbaar

„Dat is weliswaar een stichting: kinderopvang is puur ondernemen, een bijzonder commerciële tak van sport. Je moet continu wendbaar en flexibel zijn, om obstakels die op je pad komen te omzeilen. Bent continu bezig met ontwikkeling, met name die van mensen. Ja, ik hou ervan om met een team te werken aan maatschappelijke impact en dingen in gang te zetten.”

Beschik je over genoeg relevante ervaring om de regionale economie en werkgelegenheid ’aan te jagen’? Grote bedrijven te bewegen zich hier te vestigen?

„Behalve als ondernemer heb ik volop ervaring als werkgever, samenwerking met overheden en onderwijspartijen, op alle niveaus. Dat helpt in mijn nieuwe rol. Dat ik op deze plek terecht ben gekomen, is in dat opzicht ook weer niet heel onlogisch.”

Zijl is geselecteerd, omdat gedrevenheid, samenwerking, technische vooruitgang en vernieuwing/innovatie hoog in haar vaandel staan. Ze heeft na een universitaire opleiding bestuurskunde diverse functies in het bedrijfsleven vervuld en is even politiek actief geweest als commissielid in Medemblik.

„Om nu een organisatie met zo’n dertig medewerkers te mogen runnen, die impact voor de hele regio wil hebben, ondernemers, overheden, onderzoekers en investeerders samen brengt, het verschil willen maken, is best een opgave. Zeker in de huidige tijd. Maar ik hou van uitdagingen, ga ze dolgraag en vol enthousiasme aan. Ben een positief ingesteld mens.”

Gerelateerd