Arbeidsmarkt
Nieuws

Werkgevers gevraagd in de regio Alkmaar en West-Friesland voor Project Match2Work

Project Match2Work verbindt onderwijs en bedrijven. Jongeren denken mee met bedrijven d.m.v. een “casus” en maakt de koppeling van theorie en praktijk. Voor zowel docenten als jongeren is de netwerkcomponent geborgd door de contactmomenten. Ondernemend lesgeven en ontwikkeling van ondernemersvaardigheden en een ondernemende houding bij leerlingen/studenten krijgen aandacht.

Tijdens het project Match2Work gaan leerlingen en studenten van deelnemende scholen uit o.a. de regio’s Alkmaar en West Friesland, zoals elk jaar na de zomer, aan de slag voor werkgevers. Zij werken op school aan een vraagstuk van bedrijven uit de praktijk. 

Het gaat om leerlingen en docenten uit de derde klas en hoger van het voortgezet onderwijs van elk schooltype. Ook MBO docenten worden uitgenodigd om na de zomervakantie mee te gaan doen.

Doe jij als ondernemer ook mee?

De eigen regio biedt veel meer mogelijkheden en variaties in werk dan de gemiddelde jongere beseft. Wil jij hen dat ook laten zien en laten ervaren? Meld je dan aan! 

De deelnemende bedrijven en instanties maken een casus, opdracht vanuit de praktijk in aanwezigheid van de andere deelnemers tijdens een bijeenkomst in de avond. Daarna volgt er een matching plaats waarbij de bedrijven met de docenten in contact komen en de docenten de casussen uitkiezen. Onder leiding van de docent worden de casussen uitgewerkt op school, het betreft dus geen stage! Halverwege het traject leggen de leerlingen de oplossing voor aan de werkgever en na input van deze laatste wordt de casus verder uitgewerkt op school. Het project wordt afgesloten met een eindevent met leerlingen, bedrijven, andere werkgevers, ouders en docenten.

Jongeren ontdekken dat er achter de gevel van een bedrijf of instelling meer verrassende functies zijn dan je zou verwachten. Door mee te denken ontstaat er wederzijds begrip en waardering tussen de partijen met duidelijke leerdoelen.

Of bekijk de flyer per regio! 

Gerelateerd