Innoveren
Nieuws

Wonderpoeder uit Langedijk zorgt voor revolutie: elektrische auto’s rijden veel verder, batterijen worden veel lichter

Elektrische auto’s rijden straks veel verder – tot wel zeventig procent, batterijen van telefoons gaan veel langer mee. En dat door ’wonderpoeder’ uit Langedijk.

Succes lijkt verzekerd voor het bedrijf E-magy, want Elon Musk van Tesla en Oliver Blume, de CEO van Porsche, zeiden onlangs dat siliciumbatterijen dé toekomst zijn voor de automobielindustrie. Poeder dat in eigen huis wordt ontwikkeld.

Het Langedijker bedrijf E-magy wil binnen twee jaar beginnen met de grootschalige productie van het poeder. Dit wordt gebruikt in batterijen voor in elektrische auto’s. Het in eigen huis ontwikkelde poeder maakt dat de auto’s veel langere afstanden kunnen afleggen zonder te hoeven stoppen.

E-magy – dat voortkomt uit het bedrijf RGS Development en in 2019 werd opgericht – speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de nieuwe batterijen die uiteindelijk ook kunnen worden gebruikt voor e-bikes of mobiele telefoons. Het siliciumpoeder moet in de anode van batterijen de plaats innemen van grafiet. In de praktijk worden de batterijen hierdoor 40 tot 70 procent efficiënter.

Gerelateerd