Toerisme
Event
05-10-2022
 / 09:00 uur

Regiosafari Alkmaar 2022

Op deze pagina vind je het volledige programma van Regiosafari: Alkmaar. De Regiosafari vindt plaats op woensdag 5 oktober.
Logo - noord holland noord

Datum: Woensdag 5 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.

Samen met Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar organiseren we woensdag 5 oktober weer een Regiosafari door de regio Alkmaar. Een dag die vol in het teken staat van ontmoeten, inspireren en bovenal: samenwerken en van elkaar leren. Het thema dit jaar is ‘Toekomstbestendig personeelsbeleid en vergroten van jouw naamsbekendheid!‘. Voor het ochtendprogramma ontmoeten we elkaar bij de Cultuurkoepel in Heiloo. Hier neem je deel aan twee interactieve sessies gehost door Evelien van den Bosch (Interne jobcoach en eigenaar restaurant Casa 22) en Jon Ruigrok (Marketing Director Druktemaker). Na de lunch starten we met het middagprogramma en gaan we met bussen op safaritour door de regio om een kijkje te nemen bij collega-ondernemers. In het volledige programma lees je bij welke ondernemers we langs gaan. De dag sluiten we weer af bij de Cultuurkoepel met een hapje en een drankje. Jij gaat toch ook mee op gratis Regiosafari door Alkmaar? Meld je snel aan!

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo
Kennemerstraatweg 464
1851 NG Heiloo

Ochtendprogramma (09.00-12.30 uur)

 • Inloop (van 08.45 – 09.00 uur)
 • Welkom door dagvoorzitter Ron Wolters en opening door wethouder.
 • Hoe zorg je voor een toekomstbestendig personeelsbeleid en het vergroten van je naamsbekendheid? Evelien van den Bosch en Jon Ruigrok nemen je mee. Na de sessies is er ruimte om in gesprek te gaan met de sprekers en komen collega-ondernemers aan het woord die succesvol op deze onderwerpen weten in te spelen. Stel vragen, leer van elkaar en inspireer!
  • Toekomstbestendig personeelsbeleid
   Evelien van den BoschInterne jobcoach en eigenaar van restaurant Casa 22
   Personeel, het is een grote uitdaging voor de toeristische sector. Hoe zorg je voor een toekomstbestendig personeelsbeleid en bij welke deuren en loketten kun je aankloppen om je hierbij te helpen? Denk aan het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, studenten, omscholers en herintreders. Welke onbenutte kansen bieden perspectief? Evelien geeft concrete voorbeelden aan de hand van collega-ondernemers en haar eigen onderneming.
  • Na de training schuiven twee ondernemers met een succesvol personeelsbeleid aan. Frank la Croix van Restaurant Het Ruiterhuys. Bij Ruiterhuys kan iedereen op hoog niveau Gewoon, Gastvrij, Genieten. De onderlinge klik zorgt dat iedereen elkaar op handen draagt en dat voel je. Vacatures? Nee, momenteel niet. De Broekerveiling is al lang een gevestigde naam. Ron Karels vertelt over de unieke geschiedenis die levend wordt gehouden door samenwerking. Medewerkers worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers in alle leeftijdscategorieën. Dit geeft een prachtige interactie en nieuw elan! 
  • Online marketing voor het vergroten van jouw naamsbekendheid
   Jon Ruigrok – Marketing Director en partner Druktemaker
   Een vol hotel, restaurant of ander toeristisch verblijf of activiteit. Dat willen we allemaal. Hoe zet je online kanalen (kosten)effectief in voor het bereiken van de juiste doelgroep en hoe maak je dit resultaat meetbaar? Jon neemt je mee in de wereld van online marketing. Maak van jouw onderneming een gevestigde naam, binnen én buiten de regio!
  • Tjerk Jansen nam begin 2020 Strandhotel Camperduin van zijn vader over. Mede door zijn jarenlange ervaring bij Booking.com heeft hij de boekingsprocessen kunnen digitaliseren en de revenu management weten te optimaliseren. En dat ondanks zijn start in een uitdagende periode! Ruby Groen heeft haar grootste droom waargemaakt met Langedijkeruitjes. Vol energie en creativiteit zet zij met haar team haar geliefde Langedijk op de kaart. Iedere ondernemer kent haar en werkt graag mee om de verrassendste uitjes samen te stellen die al jaren vele bezoekers aantrekken. 
 • Lunchbuffet met ondernemersmarkt

Middagprogramma (12.30-17.00 uur)

 • Op safari door regio Alkmaar! (vertrek bussen om 12.45 uur)
 • Neem een uniek kijkje bij succesvolle collega-ondernemers:
  • Themabus Duurzaam & Circulair 
   Op bezoek bij duurzame en luxe camping Geversduin in Castricum. Daar nemen we een kijkje bij het eerste ‘plastic vakantiehuis’, volledig circulair opgebouwd en ingericht met duurzame materialen en gerecycled plastic gevonden op het strand van Castricum. Daarna gaan we naar PWN bezoekerscentrum De Hoep. Vanuit de mooie locatie midden in de bossen kom je alles te weten over het zuiveren van water. Zij nemen ons mee in hun duurzame en gastvrije manier van werken.
  • Themabus Water & Fun (VOL!)
  • Themabus Innovatief & Toegankelijk
   Jaarlijks verblijven er miljoenen gasten in regio Alkmaar. Een populaire bestemming die we aantrekkelijk willen houden voor toeristen en recreanten. Tijdens deze tour gaan we op bezoek bij twee recent geopende accommodaties. Innovatief recreatieconcept Erfgoedpark De Hoop en de volledig rolstoeltoegankelijke appartementen van De Egmonden. Ook het team van Vitale Verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord zal aanwezig zijn om toe te lichten op welke manier zij toeristisch ondernemers kunnen helpen.
 • Gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje in de Cultuurkoepel

 

Naast Regiosafari Alkmaar gaan we ook op safari door de regio’s Westfriesland en De Kop. Meer informatie over de Regiosafari’s in het algemeen of een terugblik van de vorige edities vind je hier.


Blijf op de hoogte!

Wil je dat we je op de hoogte brengen van toekomstige andere events of nieuws voor toeristische ondernemers?

Schrijf je dan hier in!

Gerelateerd