Toerisme
Event
29-09-2022
 / 09:00 uur

Regiosafari Westfriesland 2022

Op deze pagina vind je het volledige programma van Regiosafari: Westfriesland. De Regiosafari vindt plaats op donderdag 29 september.
Logo - noord holland noord

Datum: donderdag 29 september van 09.00 tot 17.00 uur.

Donderdag 29 september is het zo ver, we organiseren voor de twee keer de Regiosafari door Westfriesland. Een dag die vol in het teken staat van ontmoeten, inspireren en bovenal: samenwerken en van elkaar leren. Het thema dit jaar is ‘Toekomstbestendig personeelsbeleid en vergroten van jouw naamsbekendheid!‘. Voor het ochtendprogramma ontmoeten we elkaar bij de Nadorst in Blokker. Hier neem je deel aan twee interactieve sessies gehost door Evelien van den Bosch (Interne jobcoach en eigenaar restaurant Casa 22) en Jon Ruigrok (Marketing Director Druktemaker). Na de lunch starten we met het middagprogramma en gaan we met bussen op safaritour door de regio om een kijkje te nemen bij collega-ondernemers. In het volledige programma lees je bij welke ondernemers we langs gaan. De dag sluiten we af bij de Nadorst met een hapje en een drankje. Jij gaat toch ook mee op gratis Regiosafari door Westfriesland? Meld je snel aan!

Locatie

Restaurant De Nadorst
Westerblokker 171
1695 AE Blokker

Ochtendprogramma (09:00-12:30)

 • Inloop ( van 08.45 – 09.00 uur)
 • Welkom door dagvoorzitter Géke McNab (projectleider Toerisme & Recreatie bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord) en opening door wethouder.
 • Hoe je zorgt voor een toekomstbestendig personeelsbeleid en je naamsbekendheid vergroot? Evelien van den Bosch en Jon Ruigrok nemen je mee. Na de sessies is er ruimte om in gesprek te gaan met de sprekers en komen collega-ondernemers aan het woord die succesvol op deze onderwerpen weten in te spelen. Stel vragen, leer van elkaar en inspireer!
  • Toekomstbestendig personeelsbeleid
   Evelien van den BoschInterne jobcoach en eigenaar van restaurant Casa 22
   Personeel, het is een grote uitdaging voor de toeristische sector. Hoe zorg je voor een toekomstbestendig personeelsbeleid en bij welke deuren en loketten kun je aankloppen om je hierbij te helpen? Denk aan het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, studenten, omscholers en herintreders. Welke onbenutte kansen bieden perspectief? Evelien geeft concrete voorbeelden aan de hand van collega-ondernemers en haar eigen onderneming.
  • Twee ondernemers die succesvol omgaan met de uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt zijn Rob Baltus van Restaurant Uitspanning De Nadorst en Inge Kuyt van Lodge61. Restaurant De Nadorst, een begrip in Westfriesland, kijkt verder dan de taalbarrière en heeft tot volle tevredenheid Oekraïense medewerkers in dienst. Lodge61 in Medemblik heeft oog voor natuur en hun medemens. Naast circulair en duurzaam ondernemen bieden ze op hun zorgboerderij werkplekken voor collega’s met een achterstand op de arbeidsmarkt.
  • Online marketing voor het vergroten van jouw naamsbekendheid
   Jon Ruigrok – Marketing Director en partner Druktemaker
   Een vol hotel, restaurant of ander toeristisch verblijf of activiteit. Dat willen we allemaal. Hoe zet je online kanalen (kosten)effectief in voor het bereiken van de juiste doelgroep en hoe maak je dit resultaat meetbaar? Jon neemt je mee in de wereld van online marketing. Maak van jouw onderneming een gevestigde naam, binnen én buiten de regio!
  • Al 20 jaar werkt Bianca van Putten bij het Zuiderzeemuseum. Samen met het marketing- en communicatie team weten ze jaarlijks 250.000 mensen naar het museum te trekken door continu op zoek te gaan naar het juiste moment en de juiste middelen. Ook Laura Oosterbaan en haar team bij villavakantiepark IJsselhof weten hoe je succesvol naamsbekendheid kunt genereren, Het hele jaar door hebben zij een hoge bezettingsgraad, zonder afhankelijk te zijn van de gebruikelijke boekingsplatformen. Beide ondernemers nemen plaats op de panelbank.
 • Lunchbuffet met ondernemersmarkt

Middagprogramma (12:30-17:00)

 • Op safari door de regio! (vertrek bussen om 12.45 uur)
 • Neem een uniek kijkje bij succesvolle collega-ondernemers:
  • Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
   Al meer dan 50 jaar een parel in Westfriesland: de museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Dankzij een ijzersterk team van vaste medewerkers en driehonderd vrijwilligers, kan dit stukje historie blijven rijden. Zo ook René van den Broeke, sinds zijn 16e actief vrijwilliger, bevoegd machinist en in 2013 directeur geworden van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Hier maak je een reis door de tijd en kijk je je ogen uit bij de unieke fraai onderhouden collectie. Een en al passie met een blik vooruit, want het kan duurzamer. Hoe? Dat gaan René en zijn collega Marieke Nauta ons vertellen en laten zien. 
  • Villavakantiepark IJsselhof
   Sinds 15 jaar nog steeds een familiebedrijf, maar niet meer onderdeel van de Scholtens Groep. In eigen beheer is een nieuwe weg ingeslagen met het vakantiepark in Andijk. Centraal staan de rust en ruimte in groene omgeving op een unieke plek aan het water. Parkmanager Laura Oosterbaan zet zich samen met 19 collega’s iedere dag in om een uitstekende vakantiebeleving te bieden aan hun gasten. Meer dan 80% van de gasten boekt direct bij het park en alle gasten ontvangen op maat gemaakte tips. Laura zet zich actief in bij Toeristisch Platform Medemblik en als partner van Holland boven Amsterdam. Een prachtig voorbeeld van samenwerking!
  • Belevingsboerderij Zuiderzeevarken
   Erik en Marleen de Rond-Schouten maken van hun droom werkelijkheid met Zuiderzeevarken. Een concept met puur en mooi varkensvlees waarbij de lokale keten centraal staat. Samen met buurman zeugenhouder Sjaak en grossier Maaikel willen zij het beste voor hun varkens. Veel ruimte om te wroeten, zonlicht en speciaal voer wat vrij is van soja en palm. Inmiddels heeft Zuiderzeevarken een grote schare fans. Het vlees is verkrijgbaar bij ambachtelijke slagers en ook bijvoorbeeld bij restaurant De Nadorst, waar deze mooie producten op het menu staan.
 • Gezamenlijke afsluiting met een hapje en een drankje bij de Nadorst

 

Naast Regiosafari Westfriesland gaan we ook op safari door de regio’s Alkmaar en De Kop. Meer informatie over de Regiosafari’s in het algemeen of een terugblik van de vorige edities vind je hier.


Blijf op de hoogte!

Wil je dat we je op de hoogte brengen van toekomstige andere events of nieuws voor toeristische ondernemers?

Schrijf je dan hier in!

Gerelateerd