Innoveren
Nieuws

Regiosafari 2022 geeft toeristisch ondernemers een inspirerend kijkje achter de schermen bij collega’s

Dit najaar organiseert Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord weer drie Regiosafari’s. Eén in West-Friesland, één in de regio Alkmaar en één in de Kop van Noord-Holland. Ondernemers, gastheren en gastvrouwen, marketeers en beleidsmakers uit de vrijetijdssector krijgen tijdens deze dagen, naast kennis- en netwerkmomenten, ook een blik achter de schermen bij collega-ondernemers in de regio.

De Regiosafari’s zijn opgedeeld in een ochtend- en middagprogramma. ’s Ochtends is plenair met twee inspirerende sprekers met aansluitend een lunchbuffet inclusief ondernemersmarkt. ’s Middags gaan de deelnemers met de bus op safari de regio in.

Thema 2022

Het thema dit jaar is ‘Toekomstbestendig personeelsbeleid en vergroten van jouw naamsbekendheid!‘. Goed personeel, en het gebrek daaraan, is ook voor deze sector een van de grootste uitdagingen. In het ochtendprogramma horen de toeristische organisaties welke mogelijke medewerkers kunnen worden ingezet en waar ze zich moeten melden voor hulp en ondersteuning. Daarna volgt een workshop over hoe online marketingkanalen kosteneffectief ingezet kunnen worden om de juiste doelgroep te bereiken. Keynote sprekers Evelien van den Bosch en Jon Ruigrok gaan in gesprek met de aanwezigen tijdens de paneldiscussies op beide thema’s.

Kijkje achter de schermen bij collega-ondernemers

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) organiseert de Regiosafari’s om organisaties in de toeristische sector te inspireren en hen handreikingen te doen. Géke McNab, projectleider toerisme en recreatie bij NHN ziet graag ook dit jaar honderden aanmeldingen tegemoet. “Naast netwerken en een kijkje in de keuken te nemen bij collega’s, zou het top zijn als organisaties geïnspireerd en enthousiast raken om zich verder te willen verdiepen in de thema’s. Die kans bieden we met ons netwerk graag. Meer daarover tijdens de Regiosafari’s.”

Drie regio's, drie locaties

Voor elk van de drie regio’s is een kenmerkende locatie geselecteerd:

-Donderdag 29 september: Restaurant ‘De Nadorst’ in Blokker
-Woensdag 5 oktober: Cultuurkoepel in Heiloo
-Woensdag 12 oktober: Theater de Kampanje in Den Helder

Gerelateerd