Toerisme
Event

Regiosafari 2023

De regiosafari is hét gratis event voor iedereen die werkzaam is in de toerisme en recreatiesector in de regio Noord-Holland Noord.
Logo - noord holland noord

Terugblik regiosafari's 2023

De Regiosafari Podcast

Duurzaamheid en generatiemanagement, dát waren de thema’s van de Regiosafari’s in 2023. Van generatieverschillen tot tijdloze en unieke concepten, alles kwam voorbij! 

Luister naar het ondernemersverhaal van Robin Goudsblom van De Baan in Alkmaar en ontdek de trends- tegentrends en het belang van toekomstbestendige concepten door Leisure strateeg Merlijn Pietersma in deel I van de Regiosafari Podcast. 

In deel II van deze podcast geeft generatiestrateeg Marjolein Risseeuw inzicht in de verschillende generaties op de werkvloer én in jouw bedrijf. Wat zijn de verschillen tussen Babyboomers, Generatie Z, Y en Z?


Regiosafari Westfriesland

Woensdag 27 september, op Wereld Toerisme Dag, vond de aftrap van de Regiosafari’s plaats bij De Hooghe Heeren in Hoogwoud. Na het welkomstwoord van wethouder Vincent Buis (Gemeente Opmeer) nam Kees Vriend het woord om met passie te vertellen over de ontvangst locatie, De Hooghe Heeren. Een familiebedrijf en vooral waardevolle ontmoetingsplek voor Hoogwoud en omstreken. Kenmerkend voor de hoofdonderwerpen van deze dag. Vervolgend nam Merlijn Pietersma de deelnemers mee in de trends, tegentrends en het belang van toekomstbestendige concepten binnen de sector. Na een korte pauze gaf Marjolein Risseeuw inzicht in de verschillende generaties. Wat zijn de verschillen tussen Babyboomers, Generatie X, Y en Z?

Tijdens het middagprogramma gaven broers Rick en Toon Sijtsema een kijkje in de splinternieuwe gasloze keuken van La Mére Anne in Oudendijk. Dat gastvrijheid hier hoog in het vaandel staat was duidelijk te merken! Daarna door naar het prachtige Herberg Spanbroek van de familie Rood. Dit fantastische pand en voormalig meubelmakerij is met oog voor detail én zonder reststromen verbouwd tot luxe groepsaccommodatie waar werkelijk álles aanwezig is! Van familieweekenden tot zakelijke retreats, verschillende doelgroepen en generaties weten deze prachtlocatie te vinden.

Presentatie

Bekijk hier de slides van de presentatie tijdens het ochtendprogramma van Regiosafari Westfriesland op woensdag 27 september. Met hierin de presentaties van Merlijn Pietersma en Marjolein Risseeuw.

Fotoalbum

Tijdens Regiosafari Westfriesland zijn volop beelden geschoten. Bekijk via onderstaande link hoe mooi jij bent vastgelegd!

Regiosafari De Kop

Voor Regiosafari De Kop kwamen we 4 oktober bijeen bij Alpha in Schagen. Een locatie waar menig aanwezige tijdens zijn of haar jeugd (én later) herinneringen heeft opgedaan tijdens (school)feesten en andere bijeenkomsten. Nico Gründmann van Alpha Schagen nam ons tijdens het ochtendprogramma mee in de rijke geschiedenis van het pand. Ook Merlijn Pietersma en Marjolein Risseeuw waren natuurlijk weer aanwezig. Een aantal boodschappen die zij de aanwezigen hebben meegegeven? Doe waar 𝐣𝐢𝐣 goed in bent en maak gebruik van de sterktes van verschillende generaties. Daarnaast gaf Annette van Ruitenburg een korte introductie over waddengastronomie.

Een plek waar al die verschillende generaties samenkomen vinden we aan de overkant van Alpha. Jong en oud geniet hier op zondag in de muziektuin van Schagen of tijdens een van de Westfriese donderdagen. Met vier stichtingen op hetzelfde terrein kunnen we wel zeggen dat deze bijzondere plek gerund door zo’n 150 (!) vrijwilligers uniek en bijzonder is in de regio! Nog zo’n fantastische plek is het Land van Fluwel. Van 7 weken geopend zijn ze inmiddels 7 maanden per jaar open met een gevarieerd programma voor jong en oud. Skelterbaan? Check! Kilometer lang blotenvoetenpad, ja. Tulpenboemel? Hebben ze! Maisdoolhof, natuurlijk! Trouwen? Ook! En zo kunnen we nog even doorgaan, aan creativiteit en initiatieven geen gebrek! En dat alles met oog voor de regio waar ze zich bevinden én vooral veel vrijheid en plezier.

Presentatie

Bekijk hier de slides van de presentatie tijdens het ochtendprogramma van Regiosafari De Kop van Noord-Holland (mét Texel) op woensdag 4 oktober. Met hierin de presentaties van Merlijn Pietersma, Marjolein Risseeuw en Annette van Ruitenburg.

Fotoalbum

Tijdens Regiosafari De Kop zijn volop beelden geschoten. Bekijk via onderstaande link hoe mooi jij bent vastgelegd!


Regiosafari regio Alkmaar

Op 11 oktober vond de laatste Regiosafari in een reeks van drie plaats. Ondernemers en medewerkers uit de toerisme, recreatie en horeca sector kwamen samen bij de Baan in Alkmaar om te netwerken, leren en inspiratie op te doen. Tijdens het ochtendprogramma nam Robin Goudsblom ons vol enthousiasme mee in de historie van De Baan. Sinds 2022 is de vernieuwde evenementenlocatie op de drafbaan geopend voor een verscheidenheid aan evenementen. Ook is het natuurlijk nog steeds dé locatie voor drafsport in onze regio. Marjolein Risseeuw en Merlijn Pietersma ontbraken deze editie natuurlijk ook niet. 

Dit namen de deelnemers mee uit het ochtendprogramma: “Onderneem vanuit je eigen identiteit”, “Bouw reflectietijd in om aan je bedrijf te werken”, “Het is interessant om te ervaren hoe verschillende generaties werken en hoe je je hierop aan moet passen”. Tijdens de middag werd er inspiratie opgedaan bij Camping Tuinderij Welgelegen, gelegen in natuurgebied de Eilandspolder in Graft, en Jachthaven Uitgeest. Beide unieke locaties waar de omgeving een grote rol speelt. 

Presentatie

Bekijk hier de slides van de presentatie tijdens het ochtendprogramma van Regiosafari regio Alkmaar op woensdag 11 oktober. Met hierin de presentaties van Merlijn Pietersma en Marjolein Risseeuw.

Fotoalbum

Tijdens Regiosafari Alkmaar zijn volop beelden geschoten. Bekijk via onderstaande link hoe mooi jij bent vastgelegd!

De Regiosafari’s zijn ontstaan vanuit de samenwerking tussen ondernemers, ondernemersfederaties, brancheverenigingen HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland, provincie Noord-Holland, gemeenten, Holland boven Amsterdam en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Meer informatie? Contact Daniëlle!

Danielle Beers heeft in 2022 de Regiosafari’s mede georganiseerd. Heb je een vraag? Neem dan contact met haar op.

Gerelateerd