Vorige slide
Volgende slide
NHN
Blog

Wat kan Ontwikkelingsbedrijf NHN voor jou als ondernemer betekenen?

Ben jij ondernemer in Noord-Holland Noord? Dan heb wellicht al eens van ons gehoord. Al 15 jaar zijn we actief in Noord-Holland Noord om de regionale economie te stimuleren. Maar wat betekent dat nu concreet? En vooral: hoe ondersteunen we ondernemers om hun doel te bereiken? In dit blog geven we je antwoord op deze vragen.

Voor welke diensten kun je bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) terecht?

Wij helpen jou als ondernemer bij: 

• Je innovatieproces, en het naar de markt brengen van innovaties
• De vestiging of uitbreiding van je bedrijf
• Het vinden van financiering en investeringen
• Het verduurzamen van je bedrijf, proces of product

Voor elk van deze diensten hebben we specialisten in huis of we maken gebruik van ons uitgebreide netwerk. Of je nu op zoek bent naar relevante fondsen en subsidies of naar investeerders, partners of programma’s; wij kennen de regio als geen ander en brengen je in contact met precies die partijen die je nodig hebt. Maatwerk dus.

Hulp bij innoveren​

Stel dat je een nieuw product hebt bedacht, of een nieuwe technologie wilt toepassen in een bestaand product. Dan kan het soms lastig zijn om de juiste financiering te vinden om op te schalen. Of je hebt hulp nodig bij het op de markt brengen van je product of bent op zoek naar nieuwe samenwerkingen. In dat geval kun je bij ons aankloppen. Onze specialist gaat met je in gesprek om te achterhalen wat nodig is om je verder te brengen.

 • Businessplan
  Op jouw verzoek nemen we jouw businessplan onder de loep en geven advies voor het versterken van je business.
 • Coaching
  Gaat coaching jou helpen bij het runnen van je onderneming? Dan kun je aansluiten bij interessante programma’s. Het GO-NH!-programma kan bijvoorbeeld veel betekenen voor startups, scale-ups en MKB gericht op duurzaamheid en circulair ondernemen. Of ben je bezig met het marktrijp maken van een duurzame energie innovatie? Dan kan begeleiding door IDEA goed bij je passen.
 • Netwerk
  Soms is ondernemen best eenzaam. In dat geval kunnen we ondernemers samenbrengen en daar (subsidie) programma’s voor organiseren, zoals we hebben gedaan voor innovatieve machinebouwers uit de regio (TechValley) en voor startups in de marine/maritieme sector (METIP).
 • Onderwijs en onderzoek
  Jij zoekt innovatieve, leergierige pioniers. Ze hoeven niet alles al te kunnen maar willen wel jouw bedrijf vooruit helpen. We kunnen jou verbinden met studenten, docenten en onderzoekers die je helpen met je innovatie. Voorbeelden van initiatieven waar je zoal bij aan kan sluiten zijn bijvoorbeeld de Werkplaats Digitaal Ondernemen (Westfriesland), TerraTechnicaTech@Connect of een van de verschillende fieldlabs en innovatielabs die onze regio rijk is.

Hulp bij vestigen van je bedrijf

Ben je op zoek naar een (nieuwe) locatie in Noord-Holland Noord voor jouw onderneming? Bijvoorbeeld omdat je uit je huidige locatie bent gegroeid, dichter bij je afnemers wilt zitten of omdat je tegen belemmeringen aan loopt op je huidige locatie. Welke reden je ook hebt, samen gaan we op zoek naar de juiste locatie die aan jouw eisen voldoet.

 • Inzicht en overzicht
  Bij een verplaatsing of uitbreiding komt veel kijken: bestemmingsplannen, vergunningen, financiering, personeelsaanbod, locatie aanbod, milieuzones, te veel om op te noemen. Dan is het fijn als je bij een partij terecht kan die overzicht heeft en inzicht geeft in al deze aspecten.
 • Ingang bij gemeenten
  NHN werkt nauw samen met bedrijfscontactfunctionarissen van gemeenten, maar ook makelaars en ontwikkelaars. Onze lijntjes met de overheid zijn kort en dit kan helpen om sneller deuren te openen.
 • Businesscase
  Net als bij innovatieprocessen kunnen we je bij bedrijfsverplaatsingen of uitbreiding helpen bij het optimaliseren van je businesscase en het zoeken van financiering.

Hulp bij financiering

Ondernemers die financiering nodig hebben, denken vaak eerst aan de bank. Toch is het niet voor iedere ondernemer een oplossing. Vooral als je financiering nodig hebt voor innovatie en productontwikkeling is succes niet altijd verzekerd. We kennen de weg in financieringsland en hebben een uitgebreid netwerk, van fondsen en subsidies tot banken en particuliere investeerders. Onze integrale aanpak zorgt ervoor dat verschillende oplossingsrichtingen worden meegenomen. Je bent dus niet afhankelijk van één partij. Samen vergroten we je kansen voor financiering.

 • Financieringsopties
  NHN wil jou helpen om te bepalen welke financieringsvorm bij jou past. Soms is dat inderdaad een lening bij een bank, maar soms ook een fonds, een subsidie of een investering van private investeerders.
 • Netwerk van investeerders
  Bij een gekozen financieringsroute brengen we je in contact met de juiste investeerders, fondsen of subsidies. Of we introduceren je bij de regionale Financieringstafel, waar je jouw businesscase mag presenteren aan verschillende banken en fondsen die hieraan deelnemen.
 • Pitch / businesscase
  Om je kansen te vergroten op financiering kijken we hoe we jouw verhaal zo goed en overtuigend mogelijk kunnen brengen

Hulp bij verduurzaming van je onderneming

Het verduurzamen van je onderneming is en wordt steeds actueler. Los van de steeds hogere energiekosten is duurzame bedrijfsvoering voor jouw klanten steeds vaker een voorwaarde om met jou in zee te gaan. Daarnaast hebben we in Nederland, en helaas ook in Noord-Holland Noord, een elektriciteitsnet dat onvoldoende is toegerust op de toenemende energievraag. De zogenaamde ‘netcongestie’. Al met al genoeg redenen om als ondernemer snel te handelen. NHN is al enkele jaren actief op bedrijventerreinen om ondernemers te begeleiden bij collectieve energiemaatregelen.

 • Inzicht in alle mogelijke maatregelen
  Omdat we goed inzicht hebben in waar de transitiekansen per bedrijventerrein liggen, kunnen we ondernemers goed adviseren over de mogelijke maatregelen.
 • Partijen bij elkaar brengen
  We brengen partijen bij elkaar zodat ondernemers gezamenlijk hun eigen energie kunnen opwekken en uitruilen. Een win-win situatie voor jou en je buurondernemers.
 • Energiebesparing
  We adviseren je over besparingsmaatregelen die bij jouw bedrijf passen en snel winst opleveren. We doen samen met de provincie onderzoek in de regio naar de beste oplossingen door proefprojecten bij ondernemers.

Kost ondersteuning van NHN geld?

Misschien denk je nu je hier bent aangekomen wel: “Ja, leuk allemaal. Maar wat kost me dat?” Nou, dat valt reuze mee. Advies of ondersteuning van onze specialisten kost niks. Jouw succes is ons succes. Wil je gebruik maken van een van onze innovatie of accelerator trajecten, dan kan het zijn dat we een kleine eigen bijdrage vragen. Als je via NHN deelneemt aan een dergelijk traject betaal je wel veel minder dan wanneer je rechtstreeks zou deelnemen. Kortom, heb je een ondernemersvraag op een van de hiervoor genoemde gebieden? Neem dan gerust contact met ons op!

Is NHN er voor alle ondernemers?

Ja, onze deur staat open voor alle ondernemers, alleen kunnen we helaas niet iedereen persoonlijk helpen (maar we brengen je dan wel in contact met het juiste loket voor jouw vraag). Met onze dienstverlening focussen we ons op ondernemers die veel duurzame werkgelegenheid bieden, of dat in de toekomst gaan doen. Ook ligt onze focus op ondernemerschap in de sectoren energie, agri & food, life science & health (zorginnovaties), maakindustrie, IT en toerisme, omdat daar in onze regio de grootste kansen liggen.

We hopen dat je na het lezen van dit blog meer inzicht hebt in wat wij als NHN voor jou kunnen betekenen. We gaan graag het gesprek aan om er achter te komen hoe we jouw onderneming kunnen helpen duurzaam te groeien. Neem contact met ons op!

Lees ook de verhalen van ondernemers die wij als NHN op een of andere manier hebben kunnen helpen.

Wil je op de hoogte blijven van relevant nieuws voor ondernemers? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd